Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El nou Conseller d'Educació aposta pel segregador Districte Únic, i per una FP al servei de l'empresa

El recentment nomenat conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, Josep Antoni Rovira, ha presentat els principals objectius de la seua fulla de ruta en l'àmbit educatiu. Entre ells destaquen la tornada al districte únic escolar, la gratuïtat de l'ensenyament d'Infantil en el tram de 0 a 3 anys i una Formació Professional més connectada amb el món empresarial i basada en el model alemany.

En una entrevista concedida a Europa Press, Rovira ha confirmat la seua intenció de realitzar canvis en el decret d'admissió d'alumnes per a reintroduir el districte únic d'oferta de places escolars. Aquesta mesura busca afavorir la llibertat d'elecció de centre per part de les famílies, h afirmat, però 

El conseller també ha expressat el seu compromís amb la gratuïtat de l'ensenyament en el tram de 0 a 3 anys, una promesa electoral del president de la Generalitat, Carlos Mazón. Rovira es mostra disposat a explorar diferents alternatives per a aconseguir aquest objectiu, destacant el seu enfocament com a gestor sense taras ideològiques.

Quant a la ideologia en l'educació, Rovira defensa que l'ensenyament ha de ser neutre i no ha de contenir ideologia de cap bàndol. El seu enfocament és que l'educació es centre en ensenyar matèries com Matemàtiques, Ciències Socials o Història de manera neutral i objectiva.

La Formació Professional és un altre pilar fonamental de la seua gestió. Rovira pretén potenciar la integració dels dos models existents, la formació reglada i l'ocupacional, seguint el model dual de FP inspirat en el sistema alemany. Per a això, destaca la importància d'una estreta col·laboració amb els empresaris i una major connexió entre la formació i l'ocupació.

El conseller es mostra favorable a la configuració actual de les àrees de govern d'Educació i Cultura, considerant que és més coherent.

Quant a la situació política nacional, Rovira es mostra obert a la possibilitat de fer alguns retocs a la reforma educativa en cas que la presidència recaiga en el Partit Popular. No obstant això, destaca la importància de l'estabilitat en la legislació educativa i aposta per arribar a un acord sostingut en el temps entre representants del PP i del PSOE, i també amb la participació dels nacionalistes.

Mentre que estudis dels grups de docents i personal independent lligat a l'ensenyament sempre ha manifestat que la fórmula de districtes escolars, amb alguns elements més, era la fórmula adequada. Quedant clar en aqueixes investigacions i estudis que el districte únic és un element, com a política, que contribueix a la segregació. En el segon informe ja s'han pogut sistematitzar més aquest treball a partir de les dades obtingudes ratificant l'indicat

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon