Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ministeri per a la Transició Ecològica desestima la sol·licitud de la Instal·lació fotovoltaica 'Santo Toribio' a l'AlbuferaLa Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri per a la Transició Ecològica ha desestimat la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia per a la instal·lació fotovoltaica 'Santo Toribio', que l'empresa Rennetis España (abans Falck Renewables Power) pretenia instal·lar entre Chiva i Godelleta (València), a la vista de la declaració d'impacte ambiental desfavorable per la seua afectació al parc natural de l'Albufera.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dilluns la resolució del Govern que desestima la sol·licitud de l'empresa per a la instal·lació fotovoltaica, amb 88,635 MW de potència instal·lada, i la seua infraestructura d'evacuació, i la decisió d'arxivar l'expedient. Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa ja que pot ser recorreguda en alçada.

Falck Renewables Power va presentar el 6 d'abril de 2021 l'autorització administrativa prèvia per a la instal·lació de la planta solar fotovoltaica 'Santo Toribio', de 88,635 MW de potència instal·lada, juntament amb la seua infraestructura d'evacuació, consistent en les línies internes de 30 kV d'evacuació de la planta fins a la subestació col·lectora elevadora 'Campos de Levante', en els termes municipals de Chiva i Godelleta, en la província de València.


La Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, amb data del 20 de gener de 2023, va emetre una resolució per la qual formula declaració d'impacte ambiental desfavorable per al projecte al concloure que aquest previsiblement podria causar "impactes adversos significatius sobre el medi ambient, sense que les mesures de prevenció, correcció i compensació previstes pel promotor constitueixin una garantia suficient per a l'adequada protecció del medi ambient".


A la vista d'aquesta declaració desfavorable, el Ministeri assenyala que la declaració d'impacte ambiental és un informe preceptiu i determinant de l'òrgan ambiental amb el qual finalitza l'avaluació d'impacte ambiental ordinària i que les conclusions de l'òrgan ambiental sobre els efectes "significatius" sobre el medi ambient del projecte resulten "vinculants" per a l'òrgan que resol, donat el caràcter determinant de la DIA, tal com estableix la jurisprudència del Tribunal Suprem.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon