Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Desplegament massiu de fibra òptica: Espanya avança cap a la universalització de la cobertura ultraràpida per a més de 380.000 llars i empreses

Les noves ajudes permetran continuar avançant amb el desplegament de les infraestructures necessàries per a garantir una connectivitat adequada al 100% de la població a Espanya, contribuint a la universalització de la cobertura ultraràpida a tot el territori nacional. Un objectiu que va fixar el Govern en l'Agenda Espanya Digital per a 2025.

Aquesta nova convocatòria d'ajudes per a estendre la connexió de banda ampla mitjançant fibra òptica s'afegeix a la posada en marxa del programa UNICO Demanda Rural, que proveeix a través de Hispasat, de connectivitat via satèl·lit a zones remotes i despoblades. Gràcies a aquestes inversions i, en particular, al satèl·lit, el tancament de la bretxa digital és, de facto, una realitat en 2023.

Connectivitat per a més de 380.000 llars i empreses

Aquesta convocatòria d'ajudes facilitarà el desplegament de la banda ampla ultraràpida, a través de la fibra òptica, en més de 380.000 llars i empreses (el 76% de les vivendes). Aquesta tecnologia és capaç de prestar serveis d'almenys 300 Mbps escalables a 1 Gbps, a les zones blanques i grises NGA identificades.

Aquesta edició del programa UNICO Banda Ampla, que dóna continuïtat a les posades en marxa en 2021 i 2022, està dotada d'un pressupost de 150 milions d'euros i està destinada a universalitzar la cobertura de banda ampla ultraràpida via fibra com a eina de cohesió social en el marc del Pla de Recuperació.

Els operadors de telecomunicacions habilitats poden presentar les seves sol·licituds fins al pròxim 15 de setembre per a les zones identificades com a elegibles i publicades en el portal d'ajudes del Ministeri, així com en el BOE. Cada una de les zones de concorrència inclou uns objectius mínims de cobertura en unitats immobiliàries (llars i empreses).

Programa UNICO

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència es va posar en marxa el programa d'Universalització d'Infraestructures per a la Cohesió (UNICO) el 2021, amb l'objectiu de continuar ampliant la connexió de banda ampla ultraràpida al territori espanyol, impulsar la tecnologia 5G i promoure la I+D en les tecnologies 5G Avançat i 6G.

El programa UNICO-Banda Ampla continua la tasca iniciada en 2013 amb el Programa d'Extensió de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA), que ha contribuït a situar Espanya entre els països líders de la UE en el desplegament de xarxes d'alta capacitat i amb millor connectivitat.

Programa UNICO Banda Ampla 2023 - 5G

Programa UNICO Banda Ampla 2023 - 5GCrónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon