Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Descobreixen els secrets culinaris de l'Antiga Edat de Bronze a través d'antigues Cassoles del Càucas

Un estudi pioner ha revelat els aliments consumits pels antics habitants del Càucas a través de l'anàlisi de residus proteics en antigues cassoles de l'Edat de Bronze.

Els investigadors han combinat l'anàlisi de proteïnes amb l'arqueologia per a descobrir detalls específics sobre els menjars cuinats en aquests antics recipients.

Les aleacions metàl·liques de les cassoles han ajudat a preservar les proteïnes, ja que contenen propietats antimicrobianes que eviten la degradació per part de microbis.

Els investigadors van recuperar proteïnes de la sang, teixit muscular i llet, revelant que es consumien cérvols, ovelles, cabres i bovins.

Les cassoles es van utilitzar per a cuinar teixits de cérvol o boví, així com per a preparar productes làctics, segons les proteïnes recuperades.

La datació per radiocarboni va situar aquestes cassoles entre els anys 3520 i 3350 a.C., més de 3.000 anys més antigues que qualsevol altra analitzada anteriorment.

Aquestes cassoles, símbols d'estatus social, es van utilitzar durant generacions i es van reparar amb cura al llarg del temps.

Els investigadors planegen ampliar l'estudi per a comprendre millor les pràctiques culinàries d'aquesta antiga civilització i les connexions culturals entre diferents regions.

Aquest enfocament podria aplicar-se a una àmplia gamma d'artefactes metàl·lics prehistòrics per a obtenir més informació sobre el passat.

Els resultats de l'estudi es van publicar en iScience.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon