Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Culminen els treballs de millora en la Carretera Llíria-Alcublas

La Diputació Provincial de València ha dut a terme la 1a Fase d'esta obra amb un pressupost pròxim als 2,5 milions d'euros

Els treballs iniciats a principi d'any estan a punt de finalitzar. Les obres de remodelació i millora en la seguretat viària de la transitada carretera entre Llíria i Alcublas ja són una realitat per als usuaris d'aquestes poblacions del Camp de Túria i La Serrania.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible de l'ajuntament de Llíria, Paco Garcia, la Diputació de València va licitar fa més d'un any la 1a Fase de les obres de millora de la seguretat de la CV-339, la carretera que connecta Llíria amb Alcublas. Concretament el tram que connecta des de l'accés de l'autovia CV-35 fins a la CV-245, vies de titularitat autonòmica.

En el cas de la CV-339, de titularitat provincial, es té prevista una inversió pròxima als 10 milions d'euros per a condicionar un trajecte de 13,3 quilòmetres, a través d'un projecte dividit en quatre fases. Ara s'ha executat la 1a Fase amb un import pròxim als 2,5 milions d'euros.

Garcia assenyala que, els treballs executats han consistit a ampliar de 7 a 9,5 metres la plataforma i habilitar un carril bici de tres metres per tots dos costats de la calçada en el primer quilòmetre, fins a l'entrada del Camí de la Iessa i La Cooperativa, connectant així el recorregut ciclista amb el qual transcorre al costat de l'autovia CV-35. Igualment, s'han millorat les interseccions amb les entrades als camins de la Iessa i Caicons, guanyant en seguretat viària. Així com s'ha repavimentat aquesta via provincial fins a la seua trobada amb la de titularitat autonòmica.

Esta actuació ha suposat una gran millora tant per a l'accés a la Cooperativa de Llíria com per a vertebrar l'eix agrícola i d'accessibilitat a les urbanitzacions que hi ha al costat d'aquest vial que creua tot el Terme Municipal. La seua materialització ha servit per a millorar la seguretat viària dels usuaris de la carretera, tant de vehicles privats i públics, com a agrícoles i ciclistes.

Per part seua, l'alcalde de la localitat, Joanma Miguel, ha agraït l'esforç inversor que el Govern del Botànic ha fet en el municipi de Llíria, primer amb l'ampliació del tercer carril de la Autovia CV-35 fins a la capital edetana per part del Consell, i ara amb la millora del Carretera Llíria-Alcublas CV-339 per part de l'entitat provincial. Estes últimes obres eren una reivindicació històrica del municipi i ara ja són una realitat.
 Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon