Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alerta Vermella pel Risc d'Incendis Forestals: Consorci Provincial de Bombers de València Activa Dispositiu de Reforç

  El Consorci Provincial de Bombers de València activarà aquest dijous 10 d'agost el dispositiu de reforços, a causa que el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals és extrem (nivell 3) a tota la província.
 
La Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha emés avís vermell per temperatures que arribaran fins als 44 °C, podent superar-se en alguns punts del territori valencià, estenent-se tant per l'interior sud com el litoral sud de la província.
 
L'activació del protocol deriva, entre altres mesures, en el reforç de les dotacions de guàrdia a tots els parcs de bombers de la província de València, inclosos els parcs de bombers voluntaris amb guàrdies presencials. A més a més, el Consorci que dirigeix el diputat Avelino Mascarell reforçarà la dotació de personal de la Central de Comunicacions i personal de comandament.
 
De manera paral·lela, totes les brigades forestals de prevenció d'incendis del Consorci romandran durant aquests dies en alerta fent treballs de vigilància per zones de major risc, amb l'objectiu de minimitzar el temps de resposta davant d'una possible situació de perill.
 
Des del Consorci de Bombers s'insta la ciutadania a extremar les precaucions i evitar conductes que puguen suposar risc d'incendi, i recorden que aquests dies està prohibit fer ús del foc en àrees recreatives.
 
Així mateix, es sol·licita a la ciutadania la màxima precaució en les eixides i activitats a la muntanya, i insisteixen que la major part dels incendis que es produeixen al medi natural són d'origen antròpic.
 
També es recorda la conveniència d'adoptar mesures de protecció en segones residències, com la creació de franges lliures de vegetació al voltant de la casa, i es recorda la prohibició de cremes agrícoles.
 
En cas de visualitzar una columna de fum sospitosa, és de vital importància contactar el més prompte possible amb el 112, ja que la ràpida intervenció dels efectius és una de les claus davant de l'extinció dels incendis.
 

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon