Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Treballadors de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera exigeixen millores laborals i atenció a la salut mental

A l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, els treballadors han alçat la veu contra les precàries condicions laborals i la falta de recursos que afecten tant al seu benestar com al dels pacients. Des de 2010, el conveni col·lectiu es troba congelat i, malgrat l'anunciada integració del centre a la xarxa sanitària pública de la Conselleria de Sanitat el 2016, no s'han aconseguit avenços significatius.


El personal sanitari es troba en una situació desfavorable, ja que no se'ls apliquen les millores salarials i laborals obtingudes tant pels treballadors de la Conselleria com pels de la Diputació. No tenen beneficis com el complement de carrera i desenvolupament professional, així com accés a un pla propi de formació. La majoria dels cursos ofereixos per la Diputació no s'adapten a les seues necessitats professionals, limitant-se a temes genèrics de salut laboral o igualtat.


El sindicat CCOO ha estat lluitant durant anys per revertir aquesta situació injusta i reclamar l'actualització de les condicions laborals dels treballadors de l'hospital. Han proposat un conveni col·lectiu integral a la Diputació, però fins ara no han rebut cap resposta. Aquesta falta de diàleg i resposta per part de les autoritats ha generat un sentiment de descontentament i frustració entre els treballadors.


A més de les dificultats laborals, l'Hospital Psiquiàtric de Bétera enfronta greus deficiències quant al seu paper dins del sistema de salut pública de la Comunitat Valenciana. Malgrat tenir una capacitat per a 40 pacients, només opera al 50% de la seua capacitat a causa de l'escassetat de recursos materials i professionals. La falta de personal, com direcció d'infermeria, un tècnic en animació sociocultural o un segon psiquiatra, limita la seua capacitat per a proporcionar una atenció adequada als pacients que requereixen rehabilitació en l'àmbit de la salut mental.


Els treballadors de l'hospital estan cansats de la situació actual i exigeixen un diàleg obert amb el responsable, Mompó, per a millorar les seues condicions laborals i garantir una atenció de qualitat als pacients. A més, posen de manifest el potencial de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera per a convertir-se en un centre de referència en l'atenció a la salut mental a la Comunitat Valenciana. Amb inversions en recursos humans i mitjans necessaris, l'hospital podria desempeñar un paper fonamental en la rehabilitació de pacients de mitjana i llarga estada, proporcionant un servei vital per a la comunitat.


Els treballadors de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera esperen que la seua crida urgent a l'acció siga escoltada, posant fi a anys de negligència i falta d'atenció a les seues necessitats laborals i a la salut mental dels pacient


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon