Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tensions internes a Compromís pel senador: Amenaçes de trencament de la coalició i de litigi judicial


La designació de l'expresident de Les Corts, Enric Morera, com a senador territorial de Compromís, ha generat tensions dins de la coalició política. Carles Mulet, fins ara senador de Compromís pertanyent a Iniciativa, ha manifestat que aquesta elecció marca "un abans i un després" per al partit. A més, ha advertit que molts membres d'Iniciativa estan a favor de trencar definitivament amb la coalició, cosa que implicaria la desaparició de la mateixa.

En una entrevista amb "Europa Press", Mulet ha qualificat la situació com a "greu" i ha assenyalat que tots els fronts estan oberts, tant el polític com el judicial. En el camp polític, ha afirmat que molts membres d'Iniciativa estan a favor de la ruptura total amb la coalició, ja que consideren que no hi ha voluntat de canvi després d'aquesta elecció.

En l'aspecte judicial, Mulet ha anunciat que demanarà a Iniciativa que porti aquest assumpte als tribunals, ja que considera que l'acord és vinculant. Si no s'accepta, ha assegurat que ell mateix prendrà mesures legals com a afectat.

Mulet ha criticat la tendència dels membres de Més a "quedar-se amb tot" des que Mónica Oltra ja no és part de la coalició. Considera que volen adquirir el control de la marca i els càrrecs, sense valorar la presència d'Iniciativa en la coalició.

La tensió interna a Compromís s'agreuja amb aquests esdeveniments, i l'executiva d'Iniciativa es reunirà per valorar la situació. La coalició es troba ara en una encrucijada, amb la possibilitat de la seua desaparició com a opció real si no es troba una solució satisfactòria per a tots els partits implicats.  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon