Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Revivint l'essència d'Al Tall: 'Cançons populars per a cor mixt', la nova joia coral de la Institució Alfons el Magnànim

 La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació acaba de publicar 'Cançons populars per a cor mixt', una selecció de vint-i-set peces de música coral a càrrec de Miquel Juan Garcia.

El llibre, el número 15 dins de la col·lecció Partitures (dirigida per Josep Antoni Alberola, Ramón Canut, Ferran Escrivà, Isabel Ferrer i Jordi Reig), vol omplir i reforçar els lligams de la música coral i la música tradicional valencianes.

La publicació ha comptat amb el disseny i la maquetació de Collage-no Diseño Gráfico i inclou lletres i músiques de Lluís Alpera, Vicent Andrés Estellés, Miquel Juan, Ovidi Montllor, Joan Salvat-Papasseit, Ximo Sanz Caffarena, Vicent Soriano i Vicent Torrent.

El llibre té tres parts ben diferenciades. La primera són arranjaments de les cançons més emblemàtiques del grup Al Tall (Tio Canya, Darrer diumenge d'octubre, Cant de maulets, i d'altres), amb una varietat de temes que ens fan retrotraure a una època d'esplendor de la música folk valenciana.

La segona part són cançons populars que, al llarg d'una època, han acompanyat en les festes de carrer (Tio Pep, Homenatge a Teresa, i d'altres), algunes de les quals ja quasi no se senten cantar. La intenció és "preservar-les de la desaparició, ja que són patrimoni de la música tradicional valenciana".

La tercera part inclou cançons del propi Miquel Juan que no s'havien publicat abans, també íntimament relacionades amb la temàtica valenciana.

La música popular reflecteix els costums, els sentiments, els fets quotidians, el llenguatge de les classes socials populars. I una manera de preservar-la és que formen part de la vida musical de la gent mitjançant el cant coral.

CORS AMATEURS I PROFESSIONALS

En aquest sentit, el llibre de partitures vol ser un "component essencial" per als cors amateurs i professionals valencians, per tal que puguen cantar les cançons tradicionals que no s'havien arranjat mai per a cor mixt, amb l'objectiu de difondre el patrimoni musical per mitjà del món coral.

Miquel Juan García és professor de música a les Escoles Pies Malva-rosa i director de l'Orfeó Polifònic de Massanassa i de l'Orfeó de la Societat Coral el Micalet de València. A més, participa com a assessor tècnic en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (CIBM).

Entre la seua obra com a compositor destaquen: Trista història, poema simfònic; Roderic de Borja: Alexandre VI, òpera; Ibn Yubair de Medina Xàteba, cantata escènica; Els dies de la vida, poema simfònic, o Al cor de Jesús. És també autor de la música del disc Antologia 2013. Vicent Andrés Estellés i de diferents gravacions i cançons per a veu i piano, així com arranjaments diversos per a cor mixt, que van des de música popular, grups i solistes, Nova Cançó, nadalenques, misses, motets, etc.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon