Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta 'Terra Extraordinària': Un viatge interactiu a través del planeta Terra

  

El Museu de les Ciències ha obert un nou espai dedicat a l'exposició 'Terra Extraordinària' que mostra al públic a través de la realitat virtual i mòduls interactius com és el planeta Terra. Amb aquesta novetat, la Ciutat de les Arts i les Ciències inicia el projecte de remodelació de la tercera planta del Museu de les Ciències, que estarà vinculada al desenvolupament sostenible.

L'exposició es divideix en els àmbits 'Més enllà de la Terra', 'La Terra i Antropocè (l'espècie humana)' i 'Presentació del nou projecte'. En 'Més enllà de la Terra' s'aborda la història de l'Univers, des del seu inici en el Big Bang passant per la formació del Sistema Solar i la Terra, fins als nostres dies. Aquí, els visitants recorren un 'calendari còsmic' audiovisual d'animació de partícules que marca els fets més importants de la història de l'Univers, sota l'estructura del famós 'calendari anual' creat per Carl Sagan. En aquest audiovisual, els 13.800.000.000 anys de la història de l'Univers es condensen i es passen a l'escala temporal d'un únic any. En aquesta escala, una vida humana correspon a 0,2 segons.

A continuació, el públic visita l'àmbit 'La Terra i Antropocè (l'espècie humana)', relacionat amb el nostre planeta i les ciències que l'estudien, a més d'explicar què és l'Antropocè, la nova era geològica proposada per la comunitat científica i generada pels efectes produïts per l'espècie humana. Aquesta zona tracta sobre el planeta Terra a través de cada un dels sistemes interconnectats que el composen, com és la geosfera (terra), la biosfera (vida), la hidrosfera (aigua) i l'atmosfera (aire). Al voltant d'ells s'hi disposen diversos continguts i recursos expositius. Per definir l'Antropocè, aquest espai inclou una taula circular retroil·luminada de gran format situada al centre de la sala. La taula representa els efectes antròpics que les persones han exercit sobre el planeta i els éssers que l'habiten, inclosos sobre si mateixos.

El tercer àmbit, 'Presentació del nou projecte', consta d'una maqueta amb continguts que es poden explorar a través de dispositius de realitat virtual, de manera que els visitants accedeixen a una recreació en 3D de com podrà arribar a ser l'exposició completa a la tercera planta. També es pot participar en els continguts de la futura exposició mitjançant un mòdul de participació ciutadana.

La Ciutat de les Arts i les Ciències comença així el seu projecte de renovació de l'oferta museística, que s'està desenvolupant per fases i que afectarà tota la tercera planta del Museu de les Ciències, que estarà dedicada al medi ambient i al desenvolupament sostenible, la qual cosa suposarà la seva completa remodelació tant en disseny com en continguts.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon