Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La campanya 'Desperta Sensacions' impulsa el turisme sostenible a Camp del Túria

 La Mancomunitat Camp del Túria ha llançat la campanya 'Desperta Sensacions' per atraure un turisme sostenible, competitiu i desestacional. Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca en el Pla de Dinamització i Governança Turística, acordat entre la Mancomunitat, Turisme Comunitat Valenciana i el Centre de Turisme de la Diputació Provincial de València.

A través d'aquest Pla es busca una aposta per la diferenciació i especialització turística. Per a això, es contemplan projectes orientats a augmentar la qualitat dels serveis i de l'oferta complementària. Però, a més, també té en compte la millora del medi urbà i natural; l'ampliació dels espais d'ús públic; i l'augment i la creació de nous productes.

D'aquesta forma, la Mancomunitat Camp de Túria pretén potenciar els productes turístics dels 15 municipis involucrats en el Pla: Benissanó, Bétera, Casinos, l' Eliana, Gàtova, Llíria, Loriguilla, Marines, Náquera, Olocau, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benagéber, Serra i Vilamarxant.

Actualment, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), més de 235.000 persones visiten anualment aquestes 15 localitats, la qual cosa suposa multiplicar per 1,6 el nombre d'habitants. Entre gener i maig d'enguany, ja han registrat 92.900 turistes, amb un augment del 3,3% respecte al mateix període de l'any anterior. Tenint en compte que els mesos d'estiu i els ponts d'octubre i novembre són les èpoques amb major afluència, l'estimació per a l'conjunt de l'any és molt positiva.

Per a la campanya, s'ha estructurat l'oferta al voltant de tres pilars característics d'aquesta comarca: 'camp d'essències', 'camp de sabors' i 'camp d'aventures'. El primer posa en valor el patrimoni cultural i històric que posseeixen els municipis. En aquest punt, destaquen els jaciments que van des de l'època ibèrica fins a l'islàmica. El 'camp de sabors' aglutina la rica oferta del producte gastronòmic local i especialment les múltiples varietats d'arròs disponibles a la zona.

En el cas de 'camp d'aventures', destaca el turisme actiu i el patrimoni natural. Un patrimoni caracteritzat per la presència de dos parcs naturals com són la Serra Calderona i el Parc Natural del Túria. Tots dos molt reconeguts per la seua grandària, bellesa i per la multitud d'activitats que s'ofereixen en ell
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon