Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Izquierda Unida valora positivament el programa conjunt de Sumar, destacant les seues aportacions per a la justícia social i la transformació social


Sanchez Mato - Izquierda Unida - valora positivament el programa electoral conjunt de la coalició Sumar, destacant que compleix amb els elements fonamentals que buscaven a l'inici del procés. Carlos Sánchez Mato, responsable federal de Proposta Programàtica d'Esquerra Unida, ressalta que el programa reflecteix la contribució d'Esquerra Unida i destaca els elements de transformació social i l'avanç cap al socialisme.

El programa conjunt inclou propostes per a protegir les persones vulnerables, garantint l'accés a subministraments bàsics, una cistella de la compra assequible i una prestació per criança per a combatre la pobra infància. També es proposa invertir en habitatge social, incrementar la inversió en salut pública i executar la desprivatització de serveis sanitaris.

El programa destaca el protagonisme col·lectiu per a protegir a la gent, impulsant una banca pública, una empresa farmacèutica pública i una empresa d'energia pública que gestione les concessions hidroelèctriques que vençen en els pròxims anys.

Carlos Sánchez Mato exposa que per a Izquierda Unida sempre ha estat "imprescindible la lluita contra els poders econòmics que extreuen rendes a la classe treballadora a través d'oligopolis". Per això, es planteja una auditoria de costos de la generació de l'energia elèctrica per a reformar el mercat i reduir els preus del rebut de la llum. També s'inclou una transició ecològica justa, que permeti l'accés a una energia neta i assequible per a totes les persones.

En l'àmbit dels drets, es recull el tancament dels CIE, la tipificació del delicte de devolució sumària en frontera i l'eliminació de la disposició addicional de la Llei d'Estrangeria que legitima aquesta pràctica vergonyosa. També s'impulsa l'aprovació definitiva de la "llei de bebés robats" i es promouen els drets feministes, així com la igualtat real i efectiva de les persones trans i LGTBI+.

Carlos Sánchez Mato destaca que el programa conjunt també contempla la reducció de la jornada laboral a 32 hores, l'augment del SMI per sobre del cost de la vida i una reforma fiscal progressiva. Es proposa un impost a les grans fortunes, una reforma de l'Impost de Societats i una major justícia fiscal per a finançar les necessitats socials.

En resum, Izquierda Unida destaca que les seues aportacions fonamentals en el programa conjunt se centren en la justícia social, la protecció dels drets i la lluita contra els poders econòmics, així com en la defensa de la pau i la transició ecològica justaCrónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon