Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria condemna la violència masclista i reafirma el seu suport al Pacte de Toledo

Amb un gest d'unanimitat, el ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció presentada pel PSPV i recolzada per Compromís i Esquerra Unida-Podem, condemnant els casos de violència masclista que han segat la vida de 1.212 dones des de l'any 2003. La moció també reafirma el compromís del municipi a reforçar les polítiques de lluita contra la violència de gènere i mostrar suport als drets de les dones i del col·lectiu LGTBI mitjançant accions de sensibilització i promoció de la igualtat.

L'acord plenari no sols condemna qualsevol forma de discriminació cap a les dones i el col·lectiu LGTBI, sinó que també defensa els valors i drets fonamentals consagrats en la Constitució espanyola.

El text aprovat posa de relleu el llarg camí recorregut en busca de la igualtat i llibertats individuals, i assenyala que la societat ha treballat conjuntament per construir un país on tothom puga viure segons les seues creences socials i realitzar els seus drets personals.

No obstant això, la moció adverteix sobre l'aparició de certs grups polítics i moviments extremistes que amenacen de revertir els drets adquirits i posar en risc el sistema democràtic i garantista. Es denuncia la manipulació de discursos sobre violència masclista i l'atac a símbols representatius de moviments socials històrics, així com la retirada de cartells condemnatoris per crims masclistes.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha fet una crida a actuar amb claredat i vehemència davant aquesta situació i preservar la concòrdia, els drets de les persones i la llibertat d'expressió. En aquest desafiament inaudít, s'insta a afrontar-ho sense vacil·lació, mostrant unitat i intransigència.

Aquesta moció representa el compromís ferm del municipi amb la igualtat i la defensa dels drets humans, enviant un missatge clar de rebuig a qualsevol forma de discriminació i violència de gènere.** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon