Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ministeri de Cultura reconeix a Riba-roja amb el Premi María Moliner


Les Biblioteques Municipals de Riba-roja de Túria han sigut premiades, pel Ministeri de Cultura i Esport, en el concurs nacional de projectes d'animació a la lectura María Moliner 2023. Un  reconeixement a les diferents activitats de foment de la lectura que s'han dut a terme durant aquest últim any, amb l'objectiu d'acostar l'hàbit lector, potenciar l'accés als serveis de la biblioteca i fomentar l'aprenentatge continu entre la ciutadania.

La Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner, convocada pel Ministeri de Cultura i Esport en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), és un concurs dirigit a municipis de menys de 50.000 habitants que, des de 1998, premia els millors projectes de promoció de la lectura duts a terme per biblioteques de localitats xicotetes i mitjanes. Des de llavors, s'han presentat més de 14.500 projectes per part d'al voltant de 2.500 municipis. 

Aquesta Campanya forma part del Pla de Foment de la Lectura 2021-2024, impulsat pel Ministeri de Cultura i Esport, que amb el lema 'Lectura Infinita' persegueix aconseguir que la lectura trenque totes les bretxes estructurals i es convertisca en un hàbit social real.

El premi, dotat amb 2.772,22 €, que es destinarà a l'adquisició de nou material bibliogràfic, és un al·licient per als empleats públics de l'àrea de Cultura, que cada any organitzen la programació. L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha destacat el 'lliurament i dedicació dels treballadors i treballadores per promoure la lectura, activitat que continuarem impulsant des de l'àrea de Cultura, amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania l'interés per l'aprenentatge continu'.

Un dels projectes premiats en la present convocatòria és el Rodallibres, un servei de biblioteca mòbil, especialment dirigit al públic infantil, que s'ofereix dos dies a la setmana entre els mesos d'abril a juny, en places i parcs públics tant del centre urbà com de les urbanitzacions de Riba-roja de Túria. En aquest espai s'ofereix el servei de préstec i devolució de llibres, consulta, alta d'usuaris i animació infantil amb "Chirimbolo Teatre".

Una altra de les activitats destacades és l'animació lectora per a adults en el Centre de Formació de Persones Adultes, que es realitza des d'octubre de 2016. Està dirigit a les persones matriculades en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes "La Botaia" i està inclòs en el seu Pla de Foment Lector o el Club de Lectura, en el qual participen destacats autors.

Les visites escolars a les Biblioteques Municipals formen part també de la programació anual, una iniciativa que es va impulsar en els anys 90 i que consten de la realització d'un contacontes, d'una activitat d'animació lectora o una de formació d'usuaris segons el nivell lector o els interessos del grup o l'activitat d'animació lectora en anglés que es realitza a l'Escola Infantil Municipal 'Riu Túria' des del curs 2020/2021 dirigida a escolars de 2 a 3 anys.

La Fira del Llibre, la Marató de Contes , la celebració del Dia de la Biblioteca o els diversos tallers d'escriptura, il·lustració o teatre completen la proposta anual de les Biblioteques Municipals.

Noticia publicada en http://www.ribarroja.es.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon