Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell autoritza la inversió de 62,7 millones de euros para la atención a mujeres víctimas de la violencia de género en la Comunitat Valenciana

El Consell autoritza la contractació urgent del servei de gestió integral de la xarxa Centres Dona i del Servei d'Atenció Telefònica per a les dones víctimes de la violència masclista

El ple del Consell ha autoritzat la tramitació urgent de la contractació per part de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives del servei de gestió integral de la xarxa Centres Dona i del Servei d'Atenció Telefònica per a les dones víctimes de la violència masclista. L'import d'aquesta contractació és de 62,7 milions d'euros per a un període de tres anys, amb la possibilitat de pròrroga per a dos anys més.

Així ho ha anunciat divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior a l'últim ple del Govern valencià.

Amb aquesta aprovació, Mas ha explicat que es compleix el mandat de protecció en matèria d'atenció a les dones víctimes de la violència de gènere establert per la Llei 7/2012 de la Generalitat, amb l'objectiu de dotar la Comunitat Valenciana dels serveis necessaris, "amb recursos especialitzats dirigits a les dones víctimes de violència de gènere, als professionals implicats en aquesta problemàtica que requerisquen informació i coordinació, i a qualsevol ciutadà o ciutadana que necessite assessorament sobre aquest tema".

La gestió integral comporta la prestació d'una sèrie de serveis que inclouen, entre altres, atenció social, psicològica i jurídica, tant en situació de crisi com d'assessorament o teràpia de seguiment, a nivell individual i grupal, a les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics, abusos o agressions i assetjament sexual en l'àmbit laboral o educatiu, així com a les filles i fills d'aquestes.

Aquesta actuació es desenvolupa a través de la xarxa, que es compon de tres Centres Dona 24 hores a Alacant, Castelló de la Plana i València; els Centres Dona, amb atenció durant 14 hores diàries, ubicats a Dénia i Torrevella, als quals s'afegeix a partir d'ara també l'atenció prestada a Elx gràcies a l'acord subscrit amb l'ajuntament d'aquesta localitat; i els centres rurals situats a Sant Mateu, Xàtiva, Segorbe, Elda i Yàtova.

La contractació es realitzarà mitjançant quatre lots: el primer inclou la gestió dels Centres Dona 24 hores d'Alacant, Castelló de la Plana i València; el lot 2 correspon a la gestió integral dels centres rurals de Sant Mateu i Segorbe, a la província de Castelló, i Xàtiva i Yàtova, a la de València.

D'altra banda, el lot 3 inclou la gestió del Centre Dona d'Elx i dels centres de Dénia, Torrevella i Elda. Finalment, el lot 4 correspon a la gestió del Servei d'Atenció Telefònica.

Quan se li va preguntar per la durada del contracte i per quan estava prevista la seua aprovació, ha assenyalat que els contractes es tramiten dins de la conselleria "en terminis que probablement sempre són més llargs dels que ens agradaria", ha dit. Respecte a la durada, ha indicat que serà de tres anys amb la possibilitat de pròrroga per a dos més.

Aquest contracte, ha explicat, "s'ha fet per a continuar amb el que s'establia". Quan se li va preguntar si es pot garantir la continuïtat d'aquests centres amb el nou Govern, ha respost: "És un dels acords adotats amb el Govern d'Espanya. Un dels condicionants per a rebre fons de finançament era establir i posar en marxa aquests centres. Nosaltres ja veníem amb els deures fets des de fa anys i el que continuem fent és ratificar acords signats amb el Govern en matèria de lluita contra la violència de gènere", ha explicat


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon