Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ajuntament de Riba-roja de Túria subvencionarà fins a 1.200 euros per a l'autoconsum d'energia solar fotovoltaica en habitatges i edificis

L'Ajuntament de #Riba-roja de Túria subvencionarà amb fins a 1.200 euros la instal·lació de plaques d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum en els habitatges particulars i en els edificis de les comunitats de veïns. Aquesta mesura implantada per l'equip de govern local per a enguany compta amb un pressupost econòmic fixat en un total de 65.000 euros.

Les ajudes s'atorgaran a aquelles persones físiques, habitatges i edificis de Riba-roja de Túria que presenten el corresponent volant d'empadronament o les factures justificatives d'un consum elèctric superior als 2.500 kW en l'última anualitat.

Els immobles o habitatges que opten a aquestes ajudes hauran d'estar habitats, obligatòriament, i situats en el terme municipal de Riba-roja de Túria. D'aquesta manera, es pretén que la convocatòria d'aquestes ajudes tinga el major impacte possible sobre la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO₂).

Aquesta iniciativa municipal forma part del Pla Estratègic de la localitat, que busca facilitar l'accés a la tecnologia fotovoltaica als residents del municipi. Mitjançant aquesta resolució, s'espera incentivar la instal·lació de panells solars i aprofitar el potencial energètic que ens brinda el sol, alhora que es promou l'estalvi energètic i la sostenibilitat.

La quantitat a subvencionar en aquesta convocatòria és de 400 euros per kW instal·lat en l'habitatge o en l'edifici, amb un límit màxim de 3 kW. Així, la quantitat màxima subvencionable en cada sol·licitud serà de 1.200 euros en total. El beneficiari podrà renunciar a la quantitat subvencionable en un termini màxim de deu dies hàbils.

L'Ajuntament de Riba-roja realitzarà un seguiment de l'impacte que en matèria de reducció d'emissions de CO₂ puga haver tingut aquesta convocatòria de subvencions. Les sol·licituds efectuades hauran d'incloure una simulació de les dades energètiques de la instal·lació projectada. Aquesta simulació haurà d'incloure com a mínim els kW a instal·lar, l'estimació dels kg de CO₂ estalviats per any i els kWh anuals d'energia produïda per la instal·lació.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, afirma: "El nostre municipi s'enorgulleix de fer aquest pas, un any més, cap a un ús més responsable de l'energia. Amb aquesta iniciativa, busquem no sols fomentar l'ús d'energies netes, sinó animar als nostres veïns i veïnes a ser partícips d'aquest canvi cap a un model energètic més sostenible".

El termini de sol·licitud d'ajudes finalitza el 13 d'agostCrónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon