Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Afrontant l'onada de calor: Precaucions i consells per a protegir-se del calor

 Afrontant l'onada de calor: Precaucions i consells per a protegir-se del calor. És important estar preparats i prendre mesures preventives per a protegir-nos de la calor extrema. En aquest article, presentarem una sèrie d'advertències i recomanacions dirigides tant als xiquets com a les persones majors, perquè puguen gaudir de l'estiu de manera segura.

Advertències per a xiquets:

No deixar xiquets en vehicles estacionats: Les temperatures dins d'un cotxe poden augmentar ràpidament, el que pot conduir a una insolació en qüestió de minuts. Mai deixes un xiquet sol en un cotxe, ni tan sols per un curt període de temps.

Hidratació constant: Assegura't que els xiquets beguen líquids regularment, fins i tot si no tenen set. Ofereix aigua fresca i evita les begudes sucrades o amb cafeïna, ja que poden contribuir a la deshidratació.

Roba adequada: Vesteix els xiquets amb roba lleugera, de colors clars i de teixits transpirables. També és important protegir la seua pell sensible mitjançant l'aplicació de protector solar i l'ús de barrets i ulleres de sol.

Recomanacions per a xiquets:

Jocs en llocs frescos: Fomenta activitats a l'aire lliure en moments del dia més frescos, com ara el matí d'hora o al capvespre. Busca llocs amb ombra i assegura't que els xiquets descansen regularment.

Activitats aquàtiques segures: Les activitats aquàtiques, com jugar a la piscina o a la platja, són excel·lents per a refrescar-se. No obstant això, supervisa sempre els xiquets de prop mentre estiguen en l'aigua i ensenya'ls les normes bàsiques de seguretat.

Evitar aliments perillosos: Durant els dies calorosos, és millor evitar aliments que es puguen malmetre fàcilment, com ara productes làctics sense refrigerar o aliments amb maionesa. Opta per refrigeris saludables com ara fruites fresques i verdures crues.

Advertències per a persones majors:

Insolació: Les persones majors són més susceptibles a la insolació. Presta atenció als símptomes com marejos, confusió, pell enrogida i sequedat, i busca atenció mèdica immediatament si apareixen.

Ambients frescos: Mantén la teua llar fresca utilitzant ventiladors, aire condicionat o buscant refugi en llocs amb aire condicionat durant els dies més calorosos. Si no tens accés a un lloc fresc, considera passar temps en espais públics com ara centres comercials o biblioteques.

Medicaments i condicions preexistents: Alguns medicaments poden afectar la capacitat del cos per a regular la temperatura. Consulta amb el teu metge sobre els efectes dels teus medicaments i pren precaucions addicionals si tens condicions mèdiques cròniques.

Recomanacions per a persones majors:

Hidratació constant: Beu líquids regularment, especialment aigua, fins i tot si no tens set. Evita el consum excessiu d'alcohol i cafeïna, ja que poden contribuir a la deshidratació.

Roba adequada: Vesteix-te amb roba lleugera i de teixits transpirables. Utilitza barrets d'ala ampla i ulleres de sol per a protegir-te del sol.


Planificació d'activitats: Realitza activitats a l'aire lliure en moments més frescos del dia i evita esforços físics intensos durant les hores punta de calor. Recorda descansar amb freqüència i escoltar les senyals del teu cos.


Conclusió:

El cuidat davant les altes temperatures és essencial per a totes les edats. Tant els xiquets com les persones majors han de prendre precaucions addicionals i seguir aquestes advertències i recomanacions per a protegir la seua salut durant el clima calorós. Recorda que estar ben informat i actuar amb responsabilitat ajudarà a garantir un estiu segur i agradable per a tots
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon