Una manifestació en València ha fet un clam en defensa de la memòria democràtica i els drets socials Una manifestació en València ha fet un clam en defensa de la memòria democràtica i els drets socials
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una manifestació en València ha fet un clam en defensa de la memòria democràtica i els drets socials

 Centenars de persones s'han congregat aquest divendres a la vesprada a l'emblemàtica plaça de la Mare de Déu de València per alçar la seua veu en defensa de les polítiques de memòria històrica i democràtica. Aquesta contundent convocatòria va ser promoguda per la Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià i va rebre el suport de fins a 38 organitzacions compromeses.

La iniciativa, impulsada per la Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, ha comptat amb el suport de fins a 38 organitzacions. Els motius d'aquesta convocatòria, segons els organitzadors, responen a "la necessitat d'enfrontar el dur panorama" que, presumiblement, portarà el nou govern de la Generalitat, "per als diversos moviments socials: memorialistes, feministes, drets laborals, desnonaments, migració, pensions dignes, moviment LGTBIQ+, sanitat i educació públiques, dependència, inclusió social, defensa de la nostra llengua o de la cultura". Els convocants consideren que des del nou Consell "intentaran sotmetre'ls a un retrocés notable".

Sota el lema "En memòria democràtica ni un pas arrere", 38 associacions compromeses amb la memòria democràtica s'han unit per a organitzar una concentració que ha tingut lloc a la Plaça de la Verge de València. Representants de sis d'aquestes entitats van oferir una roda de premsa dimarts passat, entre elles diverses associacions memorialistes, feministes, defensores dels drets dels migrants i de les persones LGTBI, així com els sindicats Comissions Obreres, CNT i Intersindical, i partits com Esquerra Unida, Podem i Esquerra Republicana.

L'objectiu d'aquesta mobilització ciutadana és enfrontar les possibles polítiques regressives que s'esperen del nou govern de coalició PP-Vox en l'àmbit de la memòria històrica i democràtica. Els organitzadors van expressar la seua preocupació pel panorama advers que es vislumbra i que podria afectar diversos moviments socials: des de l'àmbit memorialista, feminista i de drets laborals, fins als temes relacionats amb desnonaments, migració, pensions dignes, drets LGTBIQ+, sanitat i educació públiques, dependència, inclusió social, defensa de la llengua i la cultura.

Segons Àngel González, portaveu de la convocatòria, aquesta concentració és només el principi d'una sèrie de manifestacions destinades a enfrontar-se a un govern que té dues prioritats clares: "un enfrontament total amb el moviment memorialista" i l'aplicació de polítiques de retallades en tots els nivells per desmantellar progressivament l'estat del benestar i beneficiar els seus amics.

És per això que la ciutadania ha decidit eixir una vegada més als carrers, units i compromesos, per a reafirmar els seus drets i conscienciar l'opinió pública sobre la importància de no quedar-se en la passivitat mentre s'intenten socavar conquestes fonamentals. Aquesta mobilització s'emmarca dins d'una sèrie de concentracions periòdiques que es duran a terme per a mantindre viva la lluita en defensa de la memòria democràtica.

González destaca la importància de mobilitzar l'opinió pública perquè la societat no quede indiferent. Cada concentració se centrarà en una qüestió específica que es reivindica com a fonamental.

La convocatòria d'aquesta concentració representa la unió i la força de diverses organitzacions i sectors de la societat que estan disposats a defensar i preservar la memòria democràtica. Ha estat  una crida a tots aquells compromesos amb la justícia i la igualtat, instants-los a alçar la veu i mostrar el seu rebuig davant de qualsevol intent de retrocés en els avenços aconseguits.

Amb la mobilització, es busca generar consciència i pressionar el govern perquè no es donen passos arrere en la protecció dels drets i valors democràtics. La memòria democràtica és un pilar fonamental per a una societat justa i plural, i la seua protecció i promoció requereix de la mobilització ciutadana. Aquestes manifestacions mensuals busquen recordar-li al govern i a l'opinió pública que la memòria històrica i els drets humans no poden ser obviats ni oblidats, sinó que s'han de preservar i garantir en pro de construir un futur més equitatiu i respectuós amb la dignitat de totes les persones








.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal