Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria redueix l'atur un 1,7% l'últim mes i incrementa la contractació laboral un 35,4% fins a assolir les 1.364 en maig

#Riba-roja

La reducció del nivell d'atur s'ha mantingut en els últims mesos amb 78 aturats menys fins a la data d'aquest any i un total de 341 menys si es compara amb el mes de maig de l'any 2021.

Riba-roja de Túria, 21 de juny de 2023 - Riba-roja de Túria ha reduït en un 1,7% la taxa d'atur, passant de 1.359 aturats al mes d'abril a 1.336 al mes de maig passat, és a dir, una reducció de 23 persones en aquest període de temps, segons les dades proporcionades per Labora, l'entitat dependent de la Generalitat Valenciana encarregada de l'ocupació i la formació en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Amb les últimes xifres conegudes, l'atur al llarg de l'any en curs s'ha reduït en 78 persones des de gener, amb 1.414 aturats als actuales 1.336 desocupats a Riba-roja de Túria. Si es compara amb els aturats existents al maig de l'any 2021, la disminució és encara més notable, amb 341 menys, passant de 1.677 en aquell moment als 1.336 actuals. Es tracta d'una de les reduccions d'atur més importants en la localitat durant els últims anys.

L'evolució del nivell d'atur a Riba-roja de Túria segueix el ritme de la resta de la Comunitat Valenciana, on l'atur s'ha reduït en 4.526 persones en el mateix període de temps, mentre que a Espanya s'ha assolit un rècord de fins a 20,8 milions de llocs de treball, una de les xifres més positives des de l'any 2008. L'atur a la Comunitat s'ha reduït un 1,35% en comparació amb el mes anterior i un 6,18% en relació amb maig de l'any 2022.

Pel que fa als sectors d'activitat, els demandants d'ocupació a Riba-roja de Túria es classifiquen en 1.008 en el sector de serveis, 157 en la indústria, 97 en la construcció, 29 en l'agricultura i, finalment, 45 aturats sense un sector d'activitat definit. Pel que fa als grups d'edat, la gran majoria dels aturats, amb 793 persones en total, tenen més de 44 anys, seguits dels 450 que tenen entre 25 i 44 anys, i finalment, 93 són menors de 25 anys.

Pel que fa als grups per edat i gènere, el grup de dones de més de 44 anys és el més gran, amb un total de 504 dones aturades, seguides de les 296 dones entre 25 i 44 anys, i 289 homes majors de 44 anys. També hi ha 154 homes entre 25 i 44 anys, així com 58 homes menors de 25 anys i 35 dones també menors de 25 anys, tal com reflecteixen les estadístiques de Labora.

Pel que fa als grups d'ocupació, la majoria dels demandants d'ocupació actuals a Riba-roja de Túria corresponen a ocupacions elementals, amb un total de 364 persones, 300 persones estan classificades com a treballadors dels serveis de restauració, persones personals, protecció i venedors, 183 són empleats comptables, administratius i altres treballs de oficina, 156 són artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i la construcció, i 122 són tècnics i professionals de suport, entre d'altres ocupacions existents.

Pel que fa al nivell formatiu, un total de 464 aturats han cursat una primera etapa de l'educació secundària sense obtenir el graduat escolar o equivalent, 376 han realitzat la mateixa etapa formativa i sí que disposen del títol corresponent, 108 aturats tenen ensenyances de grau mitjà de formació professional específica, arts plàstiques i disseny i esportives, a més de 96 amb estudis de batxillerat, 58 han cursat estudis primaris complets i 34 han realitzat ensenyances universitàries de primer i segon cicle, llicenciats.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes xifres conegudes "animen a continuar progressant i millorant en la creació d'ocupació i treball entre els veïns i les veïnes de la nostra localitat, amb una aposta clara per donar suport a la creació d'empreses i nous emprenedors, com una de les claus per reduir el nombre d'aturats, una tendència molt positiva experimentada al llarg dels últims mesos".** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon