Pérez Garijo plantea por qué no se conoció antes del 28M el informe de Oltra y fallo de Alquería: "Muchas casualidades" Pérez Garijo plantea por qué no se conoció antes del 28M el informe de Oltra y fallo de Alquería: "Muchas casualidades"
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo plantea por qué no se conoció antes del 28M el informe de Oltra y fallo de Alquería: "Muchas casualidades"

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, que aquest divendres ha exercit com a portaveu del Consell, ha expressat que li "agradaria fer moltes reflexions" després de l'alçament judicial del secret sobre els correus entre els membres del gabinet de l'exvicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, entre elles que aquest es produïra després de les eleccions autonòmiques, igual que la sentència absolutòria del cas Alqueria sobre l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

"Quan resulta que en un cas hi ha sentència absolutòria i en un altre un informe que diu el que molts que la coneixem teníem clar, és casualitat que se sàpia després de les eleccions? Moltes casualitats".

Així s'ha pronunciat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntada per l'informe policial sobre Oltra. El Grup Tècnic Operatiu de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València ha constatat que els correus entre membres del gabinet d'Oltra sobre el cas de la menor tutelada víctima d'abusos van començar el 8 d'agost de 2017, el mateix mes en què la exconsellera va declarar que va conéixer la citació judicial al seu exmarit per aquests fets, de la qual ella va saber el dia 4.

La consellera ha demanat que es faça una reflexió sobre que "en democràcia és molt important tindre tota la informació perquè els votants puguen exercir el seu dret amb tota la informació possible".

Pérez Garijo ha assegurat que les conclusions de l'informe "no han sorprés" les persones que coneixen a l'exvicepresidenta "des de fa molts anys".

A títol personal, encara que "no sempre" ha coincidit amb Oltra, ha assenyalat que en la seua opinió "hi ha coses que van en contra de la seua pròpia naturalesa i aquesta era una d'elles", en referència al presumpte encobriment dels abusos del qual li l'acusa.

"Ella ho va dir quan es va anar: 'Ens estan fulminant un a un', ha dit en al·lusió a les paraules pronunciades per Oltra quan va dimitir després de la seua imputació. Sota aqueixa premissa, Rosa Pérez Garijo s'ha referit a les "amenaces" abocades contra ella per part de l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, qui en la seua declaració davant el jutjat la va assenyalar com una de les culpables del "dolor" que li ha generat el cas Imelsa i en la qual va assegurar que no pararà "fins que els culpables el paguen".

"No sé si seré la tercera", ha lamentat la consellera de Transparència, que considera que "el preu per denunciar la corrupció és alt".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal