Multitudinària manifestació a València contra l'ampliació del Port en defensa del medi ambient Multitudinària manifestació a València contra l'ampliació del Port en defensa del medi ambient
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Multitudinària manifestació a València contra l'ampliació del Port en defensa del medi ambient

 Una manifestació convocada per la Comissió contra l'ampliació del Port de València ha recorregut el centre aquesta tarda, amb una àmplia participació que, segons els convocants, mostra el rebuig social a aquesta obra que està "obsoleta i fora del marc actual amb l'amenaça del canvi climàtic i els efectes destructius en l'albulfera".

El rebuig massiu s'ha mostrat amb l'assistència de les associacions que conformen la Comissió Ciutat Port, la qual està formada per quasi 200 organitzacions, associacions de veïns, ecologistes, partits polítics valencians, etc.

Milers de valencians han pres els carrers de València per rebutjar l'ampliació nord del Port a causa dels efectes mediambientals devastadors que tindrà aquesta obra a la ciutat, a les platges del Sud i del Nord, i a l'Albufera, segons sostenen els organitzadors de la convocatòria. 

La protesta multitudinària ha estat impulsada per la Comissió Ciutat Port i les quasi 200 organitzacions socials, cíviques i ecologistes de València i de l'àrea metropolitana que l'han recolzada. A la capçalera de la mobilització es pot veure una pancarta amb el lema: "Pensem global, actuem local, No a l'ampliació del Port". A més, hi han participat nombrosos col·lectius amb les seves pròpies pancartes com Per L'Horta, les associacions de veïns de Nazaret, Grau-Port i El Cabanyal, Amics de la Malva, Agró, Aliança per l'emergència climàtica i El Litoral per al Poble, per citar-ne alguns. Els manifestants portaven tota mena de cartells i missatges contra l'ampliació com "Més València, menys port", "Més platja, menys port", "Més València, menys port" o "No queda ni un mero amb tant creuer".

La manifestació, que ha començat a l'Albereda, al costat del pont de les Flors i el de l'Aragó, ha transcorregut pel carrer Justícia, la Porta de la Mar, Colón i Xàtiva fins a la plaça de l'Ajuntament de València. En acabar, hi haurà actuacions de Maluks, Los Chicos del Maíz i Xavi Sarrià.

L'ampliació del Port de València (el primer del Mediterrani i el quart d'Europa en moviment de contenidors) suposarà duplicar la seua superfície mitjançant una nova terminal de 134 hectàrees i la seua capacitat per a moure i emmagatzemar contenidors (actualment gestiona 5 milions a l'any) i incrementar de manera exponencial la seua activitat en termes de trànsit de vaixells i vehicles pesats, sense que hi haja estudis sobre les conseqüències ambientals d'aquests increments, tot això en un context d'emergència climàtica.

Actualment, la declaració d'impacte ambiental (DIA) de l'any 2007 tramitada per a un projecte que s'ha modificat substancialment està qüestionada després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que ha suspés cautelarment la condició de l'Autoritat Portuària de València (APV) com a òrgan substancial, la qual cosa li permetia decidir sobre la necessitat de realitzar una nova DIA conforme al projecte actual i les seues possibles conseqüències en el trànsit rodat de l'àrea metropolitana, així com en les platges del Parc Natural de l'Albufera.




 


 


º                            


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal