Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria inicia les obres de la nova estació intermodal al Pla de l'Arc


El projecte de la Regidoria de Mobilitat Sostenible comptarà amb un bescanviador on confluiran diverses modalitats i usos de transport

L'Ajuntament de Llíria iniciarà, al llarg d'esta primera quinzena de juny, les obres de la nova estació intermodal al carrer Pla de l'Arc, on confluiran diverses maneres de transport, així com una zona per a la recàrrega de cotxes elèctrics, parada de bus i aparcament públic.

Esta actuació tindrà una inversió de 100.000 euros i està subvencionada dins del Pla d'Inversions de la Diputació de València. La duració estimada dels treballs serà de tres mesos.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, ha assenyalat que l'objectiu principal d'esta estació "és la creació d'un bescanviador de transport on confluïsquen les diferents línies d'autobusos urbans i interurbans i el final de la línia 145 de Metro Bus València, per mitjà de la reordenació i millora de l'espai públic de l'àmbit de la vorera enfront de la parcel·la de l'aparcament, entre el Molló del Pla de l'Arc i el carrer Músic Miguel M. Falomir".

L'actuació es durà a terme en una superfície de 580 metres quadrats, on es farà una ampliació de la vorera, que permetrà una zona d'andana i parada d'autobusos i un espai de descans per a vianants. D'esta manera, es reordenarà tot el conjunt per a la creació d'un espai públic de qualitat, segur, inclusiu i la incorporació d'elements verds. També es col·locarà una nova marquesina per a zona d'espera i senyalització de temps i trajectes.

Així mateix, es renovarà el mobiliari urbà de l'àmbit d'actuació i les lluminàries, a més de realitzar la preinstal·lació per a un punt de càrrega de vehicle elèctric, que en el futur podrà ser un punt de lloguer i recollida de bicis elèctriques i vehicles de mobilitat personal.

L'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha apuntat que "es vol dotar a l'espai d'un caràcter més urbà, sense barreres urbanístiques al medi físic, amb nous elements de mobiliari urbà i il·luminació, per a garantir la seguretat de les persones usuàries, així com aconseguir l'homogeneïtat de l'àrea d'intervenció, pionera a la comarca, on es podran combinar diferents usos de mobilitat i transport, tant públic com privat".

Durant l'execució de les obres es mantindrà l'aparcament públic del Pla de l'Arc i el mercat del dijous, però es reduirà el seu espai per motius de seguretat dels treballs, en la primera part de places en bateria paral·lela al carrer, i es redistribuiran les parades de mercat per a donar cabuda a les afectades. 
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon