Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La policia constata que els correus al gabinet d'Oltra sobre els abusos van començar el 8 d'agost

-

El Grup Tècnic Operatiu de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València ha constatat que els correus entre membres del gabinet de l'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, sobre el cas d'una menor tutelada víctima d'abusos d'un educador van començar el 8 d'agost de 2017, mes en què l'exconsellera d'Igualtat va declarar que va conéixer la citació judicial al seu exmarit per aquests fets, de la qual ella va saber el dia 4.

Així es desprèn de l'informe realitzat per la Policia sobre els correus intercanviats entre els dies 4 i 20 d'agost de 2017 entre els membres del Gabinet d'Oltra, dins de la instrucció que està realitzant el Jutjat número 15 de València, que investiga si a la Conselleria d'Igualtat es van encobrir els abusos de l'educador, exparella d'Oltra, i si es va acordar obrir una investigació paral·lela en el seu departament.

Oltra, en la seua declaració davant el jutge al setembre de l'any passat, va negar que ordenara obrir aquesta investigació paral·lela a la judicial i va afirmar que es va assabentar dels abusos el 4 d'agost de 2017, quan va rebre una notificació judicial en el seu domicili, amb el que va assegurar que desconeguia la feina que havien estat fent els tècnics del seu departament des del mes de febrer anterior, quan la víctima, que llavors tenia 14 anys, va denunciar els fets.

D'acord amb les comprovacions realitzades per la Policia, segons un ofici de data del 10 de maig en aqueix període de temps només hi ha dues persones del gabinet d'Oltra que van intercanviar correus: l'excap de gabinet, Miquel Real, i l'assessor Enric Alcocer. Del primer, n'hi ha un; del segon, vuit i en ells no es fa cap referència a l'exvicepresidenta ni a l'implicat en els fets, sinó únicament es tracta de la menor.

En conjunt, s'adjunten -amb l'assumpte amb el nom del centre de menors on van succeir els fets- documents com els oficis de Fiscalia, comunicacions d'incidències o diligències de la psicòloga de la direcció territorial, però en els quals no es cita el nom de l'implicat -que només apareix en un auto d'allunyament dictat sobre ell de febrer de 2017, després de la denúncia de l'aleshores menor-.

De fet, es produeixen després que la Fiscalia de Menors remetera tres escrits a la Conselleria, de data 6, 10 i 14 de juliol, requerint explicacions sobre per què no li va ser comunicat el succeït en febrer quan es va tindre coneixement dels fets, i en els quals demanava el canvi de centre de la víctima, a més dels informes d'exploració i valoració psicològica.

Amb aquest ofici, el Grup Tècnic Operatiu dóna compliment al que va acordar l'instructor, després d'una petició de Gobierna-TE, l'associació presidida per l'exdirigent de Vox Cristina Seguí, que exerceix d'acusació popular en el cas. El jutge va acordar averiguar els membres del gabinet de l'exconsellera entre l'1 de febrer de 2017 i el 31 de desembre d'aquest any i recabar els correus electrònics que hagueren pogut mantenir entre ells i amb Miquel Real entre el 4 i el 20 d'agost de 2017.

Un cop completat i rebut l'informe, l'instructor va acordar aquest passat dilluns aixecar el secret de les actuacions que pesava sobre aquesta peça, pel que queda pendent el secret sobre una segona, relativa als correus entre dos alts càrrecs d'Igualtat en l'etapa d'Oltra: Enric Alcocer i l'exsecretari autonòmic Alberto Ibáñez.

En l'ofici consta un correu reenviat per Alcocer a Real, el 8 d'agost a les 14.08 hores i amb documentació adjunta, i vuit d'Alcocer, el primer de la mateixa data, de dos minuts abans, i enviat per la subdirectora general d'Infància i Adolescència, Gema Plaza. Els posteriors, del 10, 11, 14, 16 i 18, contenen també documentació. En algun cas, la remitent és la cap del Servei d'Infància i en altres envia al també exsubsecretari d'Igualtat Francesc Gamero i a la directora general d'Infància, Rosa Molero.

EXPEDIENT INFORMATIU Del mateix 8 d'agost hi ha un altre escrit de la Direcció General de la Infància en què es comunica a la territorial que s'ha tingut coneixement verbal en aqueix dia de les declaracions de la víctima, que s'ha donat part ja a Fiscalia i demana que s'obri expedient informatiu "a fi de constar, si és el cas, la veracitat dels fets i que s'informe a aquesta Direcció General de les actuacions realitzades".

Vàries dels correus a Alcocer són per a informar-li de l'escrit que es remetrà a Fiscalia, en el qual la Conselleria assenyala que, de les indagacions realitzades i les entrevistes fetes a la menor per la directora del centre, psicòleg i director del Comitè Antisida, "no es va apreciar cap indicio a partir del qual poder determinar que allò manifestat per l'adolescent hagués ocorregut realment, no es va considerar necessari realitzar més actuacions".

Entre els últims correus, del 18 d'agost, figura un de la cap del servei d'Infància amb l'informe sobre la incidència en el centre i assenyalant que s'instruirà expedient informatiu "nomenant instructor i seguint el procediment establert".

En aqueix informe d'incidència, es constatava que els informes psicològics no atorgaven credibilitat al testimoniatge de la menor i que cridava l'atenció que no haguera denunciat en el centre i que només ho fera quan va voler aconseguir el seu objectiu de no continuar en el centre: una vegada per a formalitzar l'acolliment amb la família del seu xicot i la segona per a evitar que la Policia la retornara després d'una fugida.

BLOQUEIG DE COMPTES D'altra banda, consta una altra resolució del jutge en la qual deixa sense efecte el bloqueig i inhabilitació dels comptes @cv.gva.es que estigueren relacionats amb la Conselleria d'Igualtat i Vicepresidència -una petició de Gobierna-TE, que temia un esborrat de correus-, ja que un informe del Subdirector General de Sistemes i Gestió ha comunicat que no guarden relació amb el personal del Consell sinó que es tracta d'un domini creat per a proveir de comptes a la ciutadania, que es va decidir eliminar fa més d'un any en entendre que aquesta no era una funció pròpia de la Generalitat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon