La patronal i els sindicats exigeixen el respecte als acords del diàleg social en cas de canvi de govern La patronal i els sindicats exigeixen el respecte als acords del diàleg social en cas de canvi de govern
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La patronal i els sindicats exigeixen el respecte als acords del diàleg social en cas de canvi de govern

La patronal espanyola i els sindicats han demanat que es respecten els acords assolits en el marc del diàleg social durant els últims anys en cas que després de la propera cita amb les urnes el 23 de juliol es produeixi un canvi de Govern a Espanya.

Tant per al president de la CEOE, Antonio Garamendi, com per al secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, i el secretari general de UGT, Pepe Álvarez, els pactes a dues i tres bandes que s'han aconseguit en aquest legislatura són garantia de pau social, per la qual cosa han de ser preservats a llarg termini al ser part del mandat constitucional dels agents socials i respondre a l'interès de la societat.

"Els pactes són per ser estables en el temps i han d'anar fins al final. Nosaltres demanarem respecte i els defensarem. Allò signat, signat està", ha sostingut Garamendi durant la seua intervenció en la taula rodona conjunta organitzada per Cinco Días dins d'unes jornades amb motiu del seu 45º Aniversari.

ESPANYA, UN PAÍS EN EL QUAL CONFIAR

La consolidació d'aquest procés de diàleg social dels últims anys permetrà situar a Espanya com un país en el qual es pot tenir "gran confiança", en paraules del líder de UGT, en comptar amb estabilitat tant jurídica com social.

Així, al seu judici, qui vulga actuar fora d'aquest context haurà d'explicar-ho, ja que a la ciutadania "no se li pot prendre el pèl". En aquest sentit s'ha expressat també Unai Sordo, al considerar com a "totalment absurd" que no es compte amb els sindicats en un hipotètic Govern en el qual forme part l'extrema dreta, com ha comentat que succeeix a Castella i Lleó.

"Si entra l'extrema dreta al Govern hi haurà una ofensiva sindical sense cap mena de dubte. Teme pel Títol Preliminar de la Constitució. L'irrupció o l'excessiva importància de l'extrema dreta i del populisme d'extrema dreta és un risc per al nostre país", ha manifestat.

Així, tant els sindicats com la patronal han animat a no sortir-se d'aquest marc de diàleg social. Segons Garamendi, encara que queden "molts pèls a la gatera", un pacte "arriba molt més lluny" que alguna cosa sense pactar i en els últims anys s'ha arribat a importants acords que donen tranquil·litat i estabilitat a la ciutadania i les empreses. "El diàleg social s'articula i funciona a Espanya", ha afirmat.

"El diàleg social és una fórmula de compromís que ens permet avançar menys del que tots volem o podem, però amb molta més fermesa", ha evidenciat, per la seua part, Pepe Álvarez.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal