Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València rep la donació dels fons documentals de l'Estudi Fotogràfic Sanchis

  

La Diputació de València ha rebut la donació dels fons documentals de l'Estudi Fotogràfic Sanchis, un valuós material històric compost per més de 125.000 fotografies preses al llarg dels seus 121 anys d'activitat. Aquesta col·lecció ha sigut cedida de manera gratuïta per Antonio Pérez Sanchis a la corporació provincial, la qual s'encarregarà d'organitzar-lo, conservar-lo i difondre'l amb finalitats científiques i culturals, posant-lo a disposició de la ciutadania.

La cessió s'ha formalitzat aquest divendres amb la signatura d'Antonio Pérez Sanchis, com a propietari de la documentació de l'estudi fotogràfic que han regentat diferents generacions de la seua família, i del president en funcions de la Diputació, Toni Gaspar, qui ha agraït la confiança dipositada en l'Arxiu General de la corporació per tal de "garantir la integritat i seguretat d'una documentació de gran valor que permet recórrer fotogràficament l'evolució de València des de principis del segle XX".

L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació serà responsable de la conservació de l'arxiu de l'Estudi Sanchis, així com de posar-lo al servei de la investigació històrica i cultural, facilitant-ne la consulta a la ciutadania. Antonio Pérez Sanchis considera que la institució provincial "és la millor opció per custodiar i compartir amb la societat" el llegat gràfic del prestigiós estudi familiar.

La documentació lliurada a l'Arxiu de la Diputació presenta diferents formats, des de fotografies d'època fins a imatges digitals, incloent-hi plaques de vidre, sobres de negatius, diapositives, esmalts i postals, entre altres suports.

Pel que fa a la temàtica del material entregat de manera desinteressada a la corporació provincial, trobem instantànies antigues de València, paisatges i escenes costumistes, reproduccions d'obres d'art i retrats de rostres coneguts com Concha Piquer o Antonio Ferrandis.

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon