La Comissió Ciutat-Port convoca una manifestació per rebutjar l'ampliació del Port de València el 16 de juny La Comissió Ciutat-Port convoca una manifestació per rebutjar l'ampliació del Port de València el 16 de juny
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comissió Ciutat-Port convoca una manifestació per rebutjar l'ampliació del Port de València el 16 de juny

 Diversos col·lectius i associacions es manifestaran el 16 de juny a València per mostrar el seu rebuig a l'ampliació del Port de la ciutat. La marxa, organitzada per la Comissió Ciutat-Port, començarà a les 18.30 hores a l'Alameda, entre el Pont de les Flors i el pont d'Aragó, i finalitzarà a la Plaça de l'Ajuntament.

La Comissió Ciutat-Port aglutina més de 200 col·lectius i associacions socials, culturals, de memòria històrica i mediambientals, segons ha informat en un comunicat Acció Ecologista Agró, un d'aquests col·lectius.

A més, ha destacat que la comissió porta setmanes difonent a través de les xarxes socials la convocatòria d'aquesta manifestació i ha precisat que també "compta amb el suport d'artistes i famosos" que "estan cridant la ciutadania perquè es mobilitze en defensa de la salut, de les platges, de la sobirania alimentària del poble valencià i el seu tresor més preuat, l'Albufera de València".

A aquesta acció per rebutjar l'ampliació del Port de València s'uneixen altres com la "gran pintada" contra aquesta actuació que "durant els mesos de febrer i abril, activistes de Marfull-AE Agró i de la Comissió Ciutat-Port han estat repassant i ampliant en el nou llit del Túria", també per reivindicar "el dret a decidir el futur de La Punta".

Acció Ecologista Agró ha explicat que representants de Marfull-AEA i la Comissió Ciutat-Port han "reactivat" els missatges pintats en favor de la protecció de l'horta i en contra del creixement del recinte portuari que hi ha en el nou llit del riu. Així, ha destacat que s'ha afegit "el logotip de la Comissió per fer conèixer a la ciutadania la lluita contra l'ampliació del Port i en defensa de l'horta".

"Ja són milers les persones que diàriament s'han topat amb el que podria ser el mural més gran del món. Un clam de 1.200 metres quadrats per aturar l'ampliació del Port de València", ha afegit el col·lectiu, que ha assenyalat que aquest "omplirà els carrers" de València "el pròxim 16 de juny".

L'organització ha explicat que "els activistes han necessitat 200 quilos de pintura i sis dies per acabar aquest mural de 120 metres de longitud i 12 metres d'amplada, que sens dubte és el més gran de tota la ciutat i possiblement un dels més grans del món". "Aquestes dimensions metafòricament representen la megalomania del Port a la qual, des de fa molt de temps, venim oposant resistència", ha afirmat.

L'associació ha recordat que el 2018 Marfull-Acció Ecologista Agró va realitzar "una pintada gegant en el nou llit del Túria en la qual posava 'Recuperem La Punta. Horta és Futur. No ZAL'", per donar suport a la plataforma 'Horta és futur, no a la ZAL', en rebuig a la Zona d'Activitats Logístiques del recinte portuari.


"SEGUIM LUITANT"

Igualment, ha apuntat que el 2019 el col·lectiu ecologista va incorporar a aquesta pintada el carxofa dissenyada per Diego Mir, sota el lema 'L'Horta és vida' i ha lamentat que anys després "l'horta històrica de la ciutat de València continua patint agressions de múltiples PAI que estan reactivant els governs".


"Nosaltres seguim lluitant per recuperar La Punta i per la ZAL", ha afegit Acció Ecologista Agró, que ha afirmat que aquestes són "unes reivindicacions que se sumen a la de parar l'ampliació del port de València i enderrocar el dic nord". 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal