Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Investigadors de la Universitat d'Alacant publiquen el llibre 'Rebel Girls! Desigualdad de género, discursos y activismo en la industria musical

   -Els investigadors del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d'Alacant, Cande Sánchez-Olmos, Tatiana Hidalgo-Marí i Jesús Segarra-Saavedra, són les coordinadores del llibre 'Rebel Girls! Desigualdad de género, discursos y activismo en la industria musical'. Aquest llibre aborda les desigualtats de gènere i la influència del feminisme en la indústria musical.

El títol del llibre pren inspiració de la cançó "Rebel Girl" de Bikini Kill, una banda punk coneguda pel seu moviment feminista durant els anys 90. Aquesta obra editada per Gedisa explora l'impacte de les xarxes socials en la desigualtat de gènere, els discursos i les representacions de les dones en la indústria musical. També analitza la influència de moviments com el #MeToo i el feminisme en aquest sector.

El llibre és una obra sòlidament documentada que il·lustra l'abast del moviment activista i examina l'impacte de les xarxes socials i les plataformes en la construcció de la igualtat. Al mateix temps, analitza detalladament els discursos i les representacions de les artistes i compositores en la indústria musical d'Espanya i Amèrica Llatina.

El llibre se centra en l'estudi de la música popular, que inclou gèneres com el pop, rock, electrònica i reggaetón, i se'n diferencia de la música acadèmica, folklòrica o tradicional.

Els investigadors de la Universitat d'Alacant han recopilat treballs acadèmics amb un enfocament qualitatiu, així com dades quantitatives per estructurar el llibre en dos blocs. El primer bloc se centra en aspectes relacionats amb la indústria musical i altres àmbits com l'audiovisual, com ara la música en directe, el cinema i els videoclips. El segon bloc analitza els discursos, les representacions i l'activisme de les dones en la cultura de la música popular.

Amb aquest treball, els autors tenen com a objectiu ampliar els estudis de gènere en les indústries culturals d'Espanya i Amèrica Llatina per comprendre si encara hi ha desigualtat i proposar possibles millores per a la indústria musical.

El llibre 'Rebel Girls! Desigualdad de género, discursos y activismo en la industria musical' és fruit d'un projecte d'investigació finançat per la Generalitat Valenciana. Aquest projecte ha donat lloc al naixement del Sorority Lab (SOLA), un observatori sobre la desigualtat de gènere en la indústria musical, que es troba dins del grup d'investigació sobre Indústries Culturals de la Universitat d'Alacant

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon