Ens Uneix reté l'escó que li dona la clau per a decidir el govern de la Diputació Ens Uneix reté l'escó que li dona la clau per a decidir el govern de la Diputació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ens Uneix reté l'escó que li dona la clau per a decidir el govern de la Diputació

   Guanya per 17 vots i podrà pactar amb PSPV-Compromís o PP-Vox

La Vall ens Uneix reté l'escons clau a la Diputació de València"

El partit polític La Vall ens Uneix, liderat per l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha aconseguit mantenir l'escons a la Diputació de València enmig de la incertesa generada pels resultats electorals del 28 de maig. Aquesta posició els atorga la clau per a formar govern en la corporació provincial, donat l'empat entre els dos blocs: PSPV-Compromís i PP-Vox.

Després del recompte final, La Vall ens Uneix ha obtingut un total de 11.117 vots enfront dels 11.100 del PP, la qual cosa els garanteix l'escons a la Diputació amb una avantatja de només 17 paperetes.

Per mantenir el control del govern a la institució provincial, el PSPV requerirà el suport de La Vall ens Uneix. Amb l'escons d'aquesta formació, sumarien 16 vots juntament amb els socialistes i Compromís, enfront dels 15 que conformen la coalició entre el PP (13) i Vox (2).

No obstant això, Jorge Rodríguez va advertir dijous que encara no tenien clar a qui oferiran el seu suport. L'expresident de la Diputació amb el PSPV va assegurar que no donarà un "xeque en blanc" per a la formació del govern a causa que tenen "un problema de desconfiança" amb ambdues parts (socialistes i populars) i es troben en una fase de "reconciliació".

"Uns no ens van voler i no ens van tractar bé, i uns altres ens demanaven vuit anys de presó. És complicat", va manifestar en al·lusió al cas Alqueria, del qual va ser absolt aquesta mateixa setmana per l'Audiència de València, que no va trobar delicte en la seua actuació relacionada amb els contractes d'alts directius en l'empresa pública Divalterra entre 2015 i 2018, per afavorir persones afins al PSPV i Compromís. Arran d'aquesta investigació, Rodríguez va ser arrestat i expulsat del PSOE, mentre que el PP exercia l'acusació popular en el judici.

"NO ENS HAN REGALAT RES"

Després de recollir el recompte complet divendres a la vesprada, l'actual diputada provincial de La Vall ens Uneix, Natàlia Enguix, s'ha mostrat "molt contenta i orgullosa de la feina realitzada" després d'estar "tot el dia esperant en els jutjats" d'Ontinyent, localitat de la qual és regidora.

"No ens han regalat res, després de tot hem aconseguit decidir la composició de la futura Diputació de València. Com sempre, la nostra decisió estarà vinculada a Ontinyent i a la comarca de la Vall d'Albaida", ha afirmat en declaracions enviades a Europa Press. A més, ha precisat que els 17 vots que donen la clau del govern en la corporació corresponen a aquesta comarca.

BIELSA CONFIA A "CONTINUAR EL CAMÍ INICIAT EN 2015"

Per la seua banda, el secretari general del PSPV a la província, Carlos Fernández Bielsa, ha felicitat La Vall ens Uneix a través de Twitter, un dia després que la direcció provincial del partit acordara per unanimitat que siga el candidat socialista a presidir la Diputació.

"Una bona notícia per a iniciar els primers passos amb l'objectiu de convertir la Diputació en un instrument útil per a ajudar els municipis més xicotets, avançar en polítiques per a les persones i continuar el camí de progrés iniciat en 2015", ha manifestat també l'alcalde de Mislata i vicepresident de la corporació provincial.


   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal