Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts l'actualització dels treballs de sanejament per a protegir l'Albufera

 Tragsa desenvolupa un projecte per protegir el llac de l'Albufera de l'entrada d'aigües residuals urbanes

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts l'actualització dels treballs de sanejament destinats a protegir el llac de l'Albufera de València de l'entrada d'aigües residuals urbanes, amb una inversió de 14,3 milions d'euros i amb la previsió de finalitzar-los al setembre de 2024.

El 28 de maig de 2021, Acuamed va signar amb Tragsa l'encàrrec per a la finalització de les obres pendents d'executar d'aquest projecte que permetran la protecció de l'entrada d'aigües contaminades al llac de l'Albufera de València deguda als abocaments d'aigües residuals produïts a l'àrea metropolitana situada en la seua façana oest.

Ara el Govern ha aprovat la quarta actualització de l'encàrrec a Tragsa dels treballs necessaris per a l'execució de les obres pendents del "Projecte modificat núm. 1 de les obres de reordenació de la infraestructura hidràulica de l'horta i xarxa de sanejament de l'àrea metropolitana de València, modificació de la sèquia de Favara i sistema interceptor de pluvials en l'àmbit del Col·lector Oest", per un import de 14.388.619,61 euros a la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed).

Les obres interceptaran els abocaments contaminants que es produeixen en les sèquies en temps sec i els abocaments que addicionalment es produeixen en episodis plujosos, a causa de l'abocament en elles de les descàrregues dels aliviants dels sistemes unitaris de les aigües residuals dels municipis existents en el límit oest del parc natural.

El projecte contempla la desviació de la Sèquia de Favara per fora de les poblacions per a evitar la seua contaminació, l'execució d'una extensa xarxa de col·lectors interceptors i una sèrie de 6 dipòsits de detenció enterrats, amb un volum total de 100.000 m3, per a emmagatzemar l'aigua contaminada interceptada en episodis de pluges, per al seu posterior bombeig al sistema d'aigües residuals denominat Col·lector Oest i tractament en la depuradora de Pinedo, quan les condicions hidràuliques de la xarxa de sanejament ho permeten.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon