Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Cabanyal: Art urbà contra la especulació inmobiliaria

Els carrers del barri del Cabanyal de València han despertat amb diverses intervencions d'art urbà en les quals, a través de diverses escenes quotidianes pintades als murs de carrers com la Barraca, Àngeles i Progrés, es fa una crítica a l'especulació immobiliària.

Juntament amb les obres, "aparentment anònimes", s'ha penjat un text titulat 'Una casa són 4 parets' signat per @irenxremon, nom a Instagram de l'artista Irene Remón. En aquest text s'adverteix que el procés de gentrificació "porta anys amenaçant i colpejant el barri del Cabanyal, on l'encariment de la vida és cada vegada més notable i abusiu, obligant als seus habitants a abandonar les seues cases o a resistir al barri d'una manera cada vegada més precària i marginal".

I afegeix: "És necessari usar l'art com a eina d'investigació i visibilització de la identitat dels barris populars per a tornar-los la seua idiosincràsia i posar en valor la seua situació, la seua precarietat i les seues necessitats cada vegada més oblidades i apartades per l'arribada massiva de turistes. Una casa són 4 parets és una eina per a lluitar contra la gentrificació, contra la precarització creixent de la vida i l'especulació que el capitalisme fa amb els nostres propis cossos i la nostra força de treball, per a lluitar contra la pressió socioeconòmica i reivindicar la identitat i la resistència d'un barri per damunt de les lògiques inhumanes del capital".

'Una casa són 4 parets' és el lema que es repeteix en totes les intervencions, per a les quals s'han triat les parets i les portes metàl·liques de les cases deshabitades.

Aquesta elecció - expliquen els responsables de l'acció artística - "no és casual, ja que en el barri del Cabanyal es poden veure més de 300 cases tapiades als seus carrers".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon