Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria s'amplia contra la violència de gènere: Benissanó, Nàquera i Bétera s'uneixen a la Xarxa de la Diputació

 A més de Benissanó, Nàquera i Bétera, que eleven a 16 els municipis de la comarca que formen part de la plataforma provincial contra la violència masclista, La Serranía incorpora a Titaigües, Benaixeve, Sot de Xera i les Alcubles i compta amb nou pobles en una Xarxa que suma 188 membres

En una mostra contundent de solidaritat i compromís en la lluita contra la violència de gènere, els ajuntaments de Benissanó, Nàquera i Bétera, situats al Camp de Túria, s'han unit a la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. Aquests municipis s'afegeixen als 13 ja existents, elevant a 16 el nombre de pobles de la comarca que formen part d'aquesta important plataforma provincial.

A més, en la comarca de La Serrania, Titaigües, Benaixeve, Sot de Xera i les Alcubles també s'han sumat a la Xarxa, ampliant-la amb nou municipis nous. Això significa que actualment, aquesta Xarxa comptabilitza un total de 188 membres, demostrant una gran xifra d'implicació i suport enfront d'aquesta xacra social.

El passat dijous, la Diputació de València ha realitzat la cerimònia de lliurament de plaques als representants dels nous membres de la Xarxa, reconeixent així la seva dedicació i compromís en aquesta causa. Aquesta iniciativa conjunta permetrà als ajuntaments sol·licitar subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista, amb una dotació de 700.000 euros per a aquest any, representant un augment de 100.000 euros respecte a l'any anterior.

La diputada d'Igualtat, Eli García, ha estat l'encarregada de lliurar les plaques als nous membres en aquest acte significatiu. A més de la presència de les diputades provincials Dolors Gimeno, Mentxu Balaguer i Carolina Mengual, així com del diputat Ramiro Rivera, més d'una dotzena d'alcaldes i alcaldesses de les localitats recentment incorporades a la Xarxa també hi han assistit.

Des de l'any 2018, s'han concedit ajudes econòmiques a través d'un procés competitiu per a diferents projectes i campanyes relacionats amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere. Aquestes iniciatives inclouen accions de coeducació i esforços per a erradicar la prostitució. Enguany, s'ha afegit una novetat essencial, que és la inclusió de les mesures del Pla Estratègic de la Dona en el Sistema Rural Valencià, ampliant encara més l'abast i l'impacte d'aquesta Xarxa en el territori.

   
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon