Belarra i Montero a la Diputació Permanent del Congrés, en lloc de Castañón i Saavedra: Alberto Garzón i Yolanda Diaz ja no són ditputats Belarra i Montero a la Diputació Permanent del Congrés, en lloc de Castañón i Saavedra: Alberto Garzón i Yolanda Diaz ja no són ditputats
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Belarra i Montero a la Diputació Permanent del Congrés, en lloc de Castañón i Saavedra: Alberto Garzón i Yolanda Diaz ja no són ditputats

Unides Podem ha actualitzat el llistat de membres del grup parlamentari que formen part de la Diputació Permanent del Congrés, l'únic òrgan que roman actiu des d'aquest dimarts, després de la dissolució de la Cambra. El grup confederal ha inclòs a les ministres, Ione Belarra, secretària general de Podemos, i a la també dirigent habitada Irene Montero, mentre que la vicepresidenta Yolanda Díaz i el ministre de Consum i líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, han deixat de ser diputats al no estar adscrits.

Amb la publicació aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del decret de convocatòria de les eleccions, la Cambra Baixa ha quedat dissolta i han perdut les seues actes els 212 diputats que no formen de la Diputació Permanent. Amb això deixen de ser aforats i ja no perceben sou ni dietes, encara que podran sol·licitar una quitança sempre que no tinguen altres ingressos.

Alguns grups parlamentaris van aprofitar el dilluns, després de conéixer la decisió de Sánchez, per a fer canvis d'última hora en les seues alineacions de la Diputació Permanent. En el cas d'Unides Podem, van ser donades de baixa les diputades de Podemos Sofía Fernández Castañón i Marisa Saavedra, per a inscriure en el seu lloc a Belarra i Montero.

No obstant això, no han sigut inscrits ni Díaz ni Garzón, que per tant aquest dimarts han cessat com a parlamentaris. En qualsevol cas, tots dos continuen sent aforats i percebent el seu sou com a membres del Consell de Ministres.

VICEPRESIDENTA DEL CONGRÉS SENSE ESCÓ

També ha cessat aquest dimarts com a diputada de Podemos la vicepresidenta tercera de la Cambra, Gloria Elizo, que ha mantingut posicions crítiques amb la direcció del partit i és més pròxima a Yolanda Díaz. A l'inici de la legislatura, Podemos va preferir que el seu representant en la Mesa de la Diputació Permanent fora el diputat per Murcia Javier Sánchez Serna, un dels coportaveus del partit morat.

També seguirà en la Diputació, encara que fora de la Mesa, el diputat d'En Comú Gerardo Pisarello, qui fins a aquest dilluns era secretari primer del Congrés. És a dir, dels tres membres que Unides Podem tenia en la Mesa de la Cambra --que formalment ha quedat dissolta aquest dimarts-- l'única que ha quedat fora és Gloria Elizo.

En total, el grup d'Unides Podem compta amb 14 membres en la Diputació Permanent entre titulars i suplents --tant Esquivador com Belarra s'han apuntat com a substitutes-- i també estan inscrits i, per tant conservaran la seua acta fins a les eleccions del 23 de juliol, entre altres, el portaveu parlamentari Pablo Echenique; el president i diputat d'En Comú, Jaume Asens; Anton Gómez Reino, de la confluència gallega; Juantxo López de Uralde, d'Aliança Verda, i el dirigent d'IU Enrique Santiago.

TAMBÉ HÉCTOR GÓMEZ MANTIENE LA SEUA ACTA

Després de conéixer la decisió del president Pedro Sánchez de dissoldre el Congrés aquest dimarts, també el Grup Socialista va fer canvis en els seus representants en la Diputació Permanent. En el seu cas, ha inscrit a la ministra d'Hisenda i sotssecretària general del partit, María Jesús Montero.

Dels membres del Govern també formen part d'aquest òrgan el titular d'Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, que ho és des de la constitució de la Diputació Permanent a l'inici de la legislatura i que no va deixar el seu escó en entrar en el Govern amb l'última remodelació, així com el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, Rafael Simancas.

El president Pedro Sánchez és un altre dels diputats que ha perdut l'escó amb la dissolució de les Corts, encara que en el seu cas i donada la seua condició del cap del Govern mai ha format part de la Diputació Permanent ni ha estat adscrit a cap comissió.

En la Diputació Permanent i per tant conservant els seus escons hi ha un total de 47 socialistes com la fins ara portaveu de Defensa, Zaida Pedrera, i el portaveu en la Comissió Mixta per a la Unió Europea, Pere Joan Pons, tots dos inscrits aquest dilluns cobrint vacants pendents, així com la direcció del grup parlamentari i diversos membres de la Comissió Executiva Federal del partit.

També figura com a membre la exvicesecretaria general i exportavoz Adriana Lastra, qui, després de diversos mesos de baixa per un embaràs de risc primer i per permís de maternitat després, ha anunciat la seua tornada a la primera línia com a cap de llista per Astúries el 23J, així com la exvicpresidenta Carmen Calvo i l'exministre José Luis Ábalos, entre altres.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal