Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València acollirà 50 dels 161 refugiats sirians afectats pel terratrèmol de Turquia arribats a Torrejón de Ardoz

   El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions derivarà "en les pròximes hores" als seus recursos a València a un total de 50 persones del contingent de 161 refugiats sirians afectats pel terratrèmol de Turquia del passat 6 de febrer que han arribat aquest divendres a la base aèria de Torrejón de Ardoz.

   Es tracta d'una operació en la qual ha comptat amb el suport de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), segons ha informat la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana en un comunicat.

   En els recursos del sistema als quals aquestes persones seran derivades, a més de l'allotjament i la manutenció, els garantirà l'acolliment a través d'itineraris d'acompanyament individualitzats, amb suports en l'aprenentatge de l'espanyol, assessorament jurídic i laboral i suport psicològic.

   L'objectiu és la "plena integració" en la societat de les persones refugiades, després de preparar-les per a "aconseguir la seua autonomia", explica la Delegació del Govern.

   Es tracta del segon contingent de refugiats sirians, que es trobaven a Turquia, en les zones afectades pel terratrèmol del passat 6 de febrer. Està format per 36 unitats familiars. De les 161 persones refugiades, el 47 per cent són dones i el 46%, menors, la majoria menors de 10 anys.

   A més, han arribat quatre famílies monoparentals (progenitor sol amb menors a càrrec), dos dones embarassades, tres persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, dos xiquetes amb discapacitat i algun cas mèdic que no requereix atenció urgent. El major nombre de famílies estan integrades per 4, 5 i 6 membres.

   Aquestes persones es trobaven en la frontera de Turquia amb Síria i han sigut traslladades amb avió des d'Istanbul a la base aèria de Torrejón de Ardoz, des d'on s'ha coordinat tot l'operatiu de derivació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon