Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat notifica a Sanitas la no pròrroga del contracte de gestió del departament de Manises


Remet les normes i el cronograma per a realitzar la reversió amb "la màxima seguretat jurídica i qualitat assistencial"


La Conselleria de Sanitat ha comunicat oficialment aquest dijous a Sanitas que no prorrogarà el contracte de gestió del departament de Manises, que finalitza el 7 de maig de 2024, i ha traslladat així mateix a la concessionària les normes i el cronograma que ha de complir per a garantir la reversió amb "la màxima seguretat jurídica i qualitat assistencial", segons han informat des del departament que dirigeix Miguel Mínguez.


D'aquesta manera, s'ha traslladat a l'empresa un cronograma per al lliurament de tota la documentació necessària per a poder dur a terme la volta d'aquest departament de salut al sistema sanitari públic després de més de 15 anys de gestió privada.


En aquest sentit, ha informat la concessionària de les normes i requisits per a poder dur a terme la recepció de tots els elements materials, immaterials i de personal afectat pel contracte en les condicions que marca el contracte de gestió de serveis públics per concessió. Des de Sanitat asseguren que "tot aquest procés es desenvoluparà amb la màxima seguretat jurídica i garantint la qualitat assistencial dels pacients".


El departament de salut de Manises dona servei a unes 195.000 persones un total de 14 municipis valencians, entre els quals es troben Manises, Bunyol, Alboraig, Macastre, Yàtova, Xest, Xiva, Quart de Poblet, Godelleta, Torís, Loriguilla, Riba-roja, Aldaia i Mislata.


L'Hospital de Manises serà així el quart departament de salut a tornar a la gestió pública directa després d'Alzira, que va passar en 2018; Torrevella, en 2021; i Dénia, que està en procés de reversió i el contracte de la qual finalitza el 31 de gener de 2024. El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, quan va anunciar la notificació de reversió a la fi de març, es va mostrar convençut que la concessionària anava a ser "menys bel·ligerant" que Ribera Salut en aquestes reversions.


Per part seua, des de la gerència de Manises ja van recalcar la seua voluntat de "total col·laboració i transparència" amb Sanitat en aquest procés i van assegurar que els proporcionaran tota la informació "quan i com la requerisquen".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon