Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja inicia les obres de la passarel·la ciclo-vianants que connectarà amb l'estació de metro d'El Clot pel barranc de Mandor

L'Ajuntament de Riba-roja ha iniciat les obres de construcció de la nova passarel·la sobre el barranc de Mandor, que facilitarà la connexió i accessibilitat de les urbanitzacions de la zona nord - Santa Rosa, Entrenaranjos, Montealcedo, Parc Montealcedo, El Molinet i Santa Mónica - amb l'estació de metro d'El Clot.

El nou accés connectarà el carrer Enrique Alamar i el carrer Logronyo, mitjançant una passarel·la que tindrà un ús ciclo-vianants. Aquesta serà de tipus arc atirantat o bow-string, de 42,65 metres de llum, amb dos arcs inclinats cap a la seua part superior, amb una altura total de 6,20 metres. El paviment de la passarel·la estarà format per rajola de pedra calcària col·locada sobre xapa metàl·lica de 5 mm de grossària, que servirà de superfície de suport per al paviment de rajoles i disposarà d'il·luminació led.

El barranc de Mandor ha exercit històricament com una barrera entre Santa Rosa i l'estació d'El Clot, dificultant la mobilitat i la connexió dels veïns i veïnes de les urbanitzacions pròximes. Actualment els qui accedeixen a peu o amb bicicleta, es veuen obligats a vorejar el llit del Barranc fins a aconseguir el carrer Màlaga, la qual cosa implica importants increments en les distàncies i temps de desplaçament, a més del risc que suposa per als qui accedeixen a l'estació per la calçada CV-336, sense cap mena de vorera.

Amb aquesta mesura, el consistori pretén millorar la connectivitat d'aquesta zona al mateix temps que promou l'ús del transport públic, entre els nombrosos veïns i veïnes que utilitzen diàriament aquest mitjà de transport. Segons les dades de Metrovalencia, la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) que passa per El Clot va ser utilitzada el mes de febrer passat per 879.711 usuaris. L'Ajuntament a més disposa del servei de transport municipal ConectaMetro, a través del qual, comunica l'estació amb el nucli urbà, el polígon industrial (arRibabus) i la Línia 9 (Alboraia Peris Aragó/Riba-roja de Túria).

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat, 'aquesta obra atén la necessitat de millorar la mobilitat de les persones residents a les urbanitzacions de la zona nord, que podran accedir de manera segura i més directa, a l'estació d'El Clot'. Raga –ha matisat- 'estem satisfets perquè finalment s'ha pogut adjudicar l'obra que inicialment va quedar deserta a conseqüència de l'encariment dels materials amb la crisi d'Ucraïna'.

La passarel·la, subvencionada dins del Pla d'Inversions de la Diputació de València, té un cost d'execució de 550.643, 63 euros i tindrà un termini d'execució de 12 mesos.


 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon