Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig aposta per crear un fons de lloguer jove que avali tràmits com ara la fiança per garantir l'accés a habitatge

El 'president' de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha apostat per la creació d'un fons de lloguer jove a través del Institut Valencià de Finances (IVF) per a garantir que els joves puguen llogar un habitatge i que siguen avalats en els tràmits, com la fiança, l'aval i l'assegurança de lloguer.

"Aquesta serà la legislatura de l'habitatge", ha subratllat Puig aquest dissabte a la vesprada en un acte amb joves. En la trobada ha participat el secretari general de JSPV i candidat a les Corts per la província de València, Benjamí Mompó, la candidata a les Corts per València Cristina Martínez, la sotssecretària de JSPV i candidata a les Corts per Alacant, Carolina Devesa, i la candidata a l'alcaldia de Serratella i a les Corts per Castelló, Itziar Lafita.

A través d'una aliança entre ajuntaments, Govern i iniciativa privada, el fons valencià de l'habitatge estaria dirigit al lloguer dels joves. Aquesta iniciativa es complementaria amb un pla integral perquè puguen accedir a un habitatge a un preu assequible i així "projectar la seua vida", segons ha detallat el PSPV en un comunicat.

"Això ho farem comptant amb vosaltres, des de la cooperació i l'aliança que facen possible una convivència en la qual els joves tinguen un paper protagonista, alguna cosa que no poden fer si dediquen el seu temps a pensar en si poden o no emancipar-se", ha manifestat Puig.

"La primera vegada que vaig votar tenia 23 anys i pensava que podia aportar alguna cosa al meu poble, estava convençut de la necessitat d'un canvi després de molts anys de dretes", ha rememorat el també secretari general del PSPV, al mateix temps que ha instat els joves a "prendre partit sempre i fer-ho pels valors que representem". "La força de la joventut ha d'estar al costat de la força del progrés, ara esteu més preparats que mai per a assumir reptes de governança, per això us anime a fer un pas avant", ha afegit.

EDUCACIÓ

Quant a l'educació, Ximo Puig ha assenyalat que és "la peça clau de la transformació social i el canvi" i ha incidit en què en els últims huit anys "hem constatat que tots els indicadors estan ara millor i ens sentim especialment orgullosos d'haver reduït a la meitat el fracàs escolar, perquè això garanteix la igualtat".

Així, ha afirmat que, "a millor educació, millors persones i millor societat", i ha fet referència a la innovació i la formació de persones en valors "amb capacitat crítica", perquè, al seu judici, "la formació humanista bàsica és fonamental per a saber tindre un paper en el món".

"L'important no és la Universitat o l'FP, és que cada persona tinga l'oportunitat de triar i descobrir allò amb què es puga sentir més realitzat", ha reflexionat, al mateix temps que ha apostat per trobar "un punt comú que garantisca un treball digne quant a salari i condicions, com l'acord aconseguit entre treballadors i sindicats".

El dirigent autonòmic ha destacat la necessitat de la col·laboració empresarial, de l'existència de beques, la reducció de taxes o d'una formació contínua: "Les transformacions socials i tecnològiques ens porten a estar permanentment actualitzats".

DONES

Puig també ha apuntat la importància del paper que juguen les dones perquè "gràcies a elles avançarem més" i s'ha referit a aquelles que han estat "en els moments més complicats i que han aconseguit avanços com la paritat en les institucions".

"No podem fer passos arrere com pretén la coalició de les dretes, sinó que hem d'estar vigilants perquè les conquestes no són per sempre", ha advertit. També s'ha referit a qüestions com la prostitució: "Mai pot ser concebuda com un treball, perquè és l'explotació del cos d'una dona".

SALUT MENTAL

Finalment, ha fet referència a la salut mental: "És difícil que, al llarg de la seua vida, les persones no tinguen alguna dificultat que minve el seu estat i cal abordar-lo des de la normalitat i lluitar contra un procés que pot acabar en suïcidis, com està succeint amb els joves després de la pandèmia".

Així, ha remarcat que la Generalitat va ser "la primera institució autonòmica a nomenar un comissionat i els primers a plantejar la necessitat d'un pla de salut estatal". Per això, ha promés "més recursos dirigits a salut mental i una aliança amb escoles i instituts".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon