Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Plataforma per la Llengua reivindica el valencià als Jardins de Vivers de València amb més de 2.500 persones

#FestapelValencia

 Plataforma per la Llengua reivindica el valencià als Jardins de Vivers de València en un acte festiu que, en plena campanya electoral, també serveix per a animar a votar amb consciència lingüística.

La Festa pel Valencià és l'esdeveniment anual més important de l'entitat al País Valencià i creix en assistència respecte de l'edició anterior.

 Plataforma per la Llengua celebra l'èxit rotund de la seua Festa pel Valencià, celebrada el dissabte passat, dia 13 de maig, als Jardins de Vivers de València. La jornada, que tot just ha arribat a la segona edició però que ja és un punt de trobada consolidat per a les famílies valencianes, va comptar amb les actuacions de Dani Miquel i del Diluvi, i va permetre als xiquets jugar i gaudir de moltes activitats.

Més de 2.500 persones van passar pel recinte durant tot el dia en una jornada que va tocar el cel amb l'actuació de la Conlloga Muixeranga de Castelló de la Plana. Van ser més assistents que en la primera edició, que havia acollit unes 2.300 persones a la Terrassa Lumière d'Alboraia. Enguany, l'escenari de la festa van ser els Jardins de Vivers de València, una ubicació perfecta per a reivindicar l'ús del valencià en un acte que també va ser festiu. Mentres que Dani Miquel va fer un viatge per les cançons infantils més tradicionals, El Diluvi va fer vibrar les famílies amb el seu sisé disc, Present.

Pel que fa a la reivindicació política, la jornada també va servir per a recordar la campanya de Plataforma per la Llengua per a exigir compromisos lingüístics als partits polítics de cara a les eleccions i per votar amb consciència lingüística. La campanya, que l'entitat anima tothom a signar ací, aposta per impulsar la llengua des de les institucions a partir de quatre eixos: unes polítiques lingüístiques transversals, la promoció del català com a llengua d'integració, l'impuls del català en la programació cultural i audiovisual, i la normalització de la llengua als comerços i a les empreses.

La Festa pel Valencià naix com una proposta que aspira a augmentar la difusió dels grups musicals actuals que canten en valencià entre les noves generacions. Amb aquest objectiu, Plataforma per la Llengua va convidar diferents entitats a participar-hi amb les seues pròpies paradetes de llibres, enganxines i samarretes amb missatges a favor del valencià. D'aquesta manera, els més menuts de casa van poder descobrir jocs tradicionals i sensorials al mateix temps que aprenien a estimar el valencià.

Malgrat moments puntuals de pluja, l'esdeveniment es va poder celebrar sense imprevistos i en cap moment va deixar d'entrar públic al recinte. Cal recordar que el proper 20 de maig l'ONG del valencià col·laborarà amb el Casal Popular Tio Cuc d'Alacant per organitzar una altra proposta lúdica en valencià per als xiquets i les famílies: serà, un any més, el Cuquet Fest, que arribarà enguany a la sisena edició




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon