Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Patronal i sindicats ultimen un acord per pujar salaris un 4% el 2023 i un 3% el 2024 i el 2025


CCOO, UGT, CEOE i Cepime es trobaven reunits a les 15.00 hores per intentar tancar un acord plurianual de salaris, que algunes fonts consultades per Europa Press veuen com a "imminent", encara que encara sense ultimar

De fet, segons fonts de la negociació, encara no hi ha res tancat, encara que els òrgans de direcció dels agents socials ja han sigut convocats per a dilluns que ve.


Sobre la taula figura una senda d'increments salarials per al període 2023-2025 del 4% per a 2023, del 3% per a 2024 i del 3% per a 2025, encara que tant sindicats com patronal han insistit a Europa Press que la negociació continua oberta. D'aquesta manera, aquestes podrien no ser les xifres definitives.


El president de la CEOE, Antonio Garamendi, porta uns dies dient que l'acord és possible i apel·lant a la discreció dels negociadors.


També va demanar ahir a la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, que no s'immiscira en una negociació que competeix exclusivament als agents socials.


La proposta que els sindicats van presentar a CEOE i Cepyme incloïa pujades salarials inicials del 5% per a 2022, del 4,5% per a 2023 i del 3,75% per a 2024, amb la inclusió d'una clàusula de revisió salarial mixta que atenga tant el manteniment del poder de compra dels salaris com a la situació econòmica de les empreses, mesura per l'evolució del seu marge de beneficis.


D'aquesta manera, els sindicats van reformular la seua proposta salarial inicial introduint nous criteris sobre la clàusula de revisió salarial, demanant que no es lligue només a l'evolució dels preus, sinó també a la marxa econòmica de les empreses.


Així, CCOO i UGT van plantejar a les patronals que a les pujades salarials inicials plantejades per a cada any del període 2022-2024 (5%, 4,5% i 3,75%) se'ls sumara una alça addicional per la desviació de la inflació en cadascun dels anys de l'acord.


A més, reclamaven que aquesta pujada salarial addicional, que es fixaria a través de la clàusula de revisió, es vinculara a la informació obtinguda a través del Sistema d'Informació Econòmica per a la Negociació Col·lectiva (Sienc) perquè la recuperació del poder de compra dels salaris tinga relació amb l'evolució econòmica dels sectors a través de "una dada fidedigna".


Els sindicats havien demanat al Govern que, si no hi havia acord amb CEOE, establira una contribució mínima en l'Impost de societats del 15% o el 20% sobre el total de beneficis, un plantejament que en el seu moment no va agradar res a CEOE.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon