Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Oltra veu injustificat el secret per investigar correus electrònic entre els quals s'investiga a Enric Juan Alcocer

La defensa de l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra ha presentat un recurs de reforma contra la decisió del Jutjat d'Instrucció número 15 de prorrogar un mes més la investigació de la peça separada formada per a investigar els correus entre dos dels seus excolaboradores en la Conselleria d'Igualtat.

Aquesta peça separada es va formar a petició de l'acusació popular que exerceix l'associació Governa-et, que va presentar un escrit al jutjat el passat 12 d'octubre en el qual demanava que acordaren diligències per a investigar les comunicacions efectuades pel director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enrique Juan Alcocer, i per l'exsecretari autonòmic d'Igualtat (actual assessor de la vicepresidenta, Aitana Mas), Alberto Ibáñez, alts càrrecs tots dos en la conselleria que dirigia Mónica Oltra.

En un escrit remés a l'instructor, al qual ha tingut accés EFE, els lletrats que representen a Mónica Oltra consideren que els arguments del jutge -els mateixos que en anteriors ocasions- són "notòriament insuficients" per a prorrogar el secret sobre aquestes actuacions. "La motivació no és que siga succinta, és que no existeix, i no permet fiscalitzar l'adequació a la norma de les successives pròrrogues", lamenten aquests lletrats.

"Desconeixem com és l'abast de les mesures acordades per l'instructor en dictar-se la resolució sota l'empara del secret sumarial parcial. Del que no hi ha dubte és que sis mesos després d'acordar-se, els arguments que pogueren haver sustentat la seua adopció manca de sentit mantindre'ls en aquest moment i no encaixa amb la previsió legalment establida", afigen.

La investigació
En aquest mateix sentit, consideren que "res es prevé sis mesos després d'acordar-se la pràctica de diligències, àmpliament conegudes per les parts per expressa referència de l'instructor a les diligències sol·licitades per Gobierna-et, i que cap possibilitat potencial existeix en aquest moment per cap part per a 'alterar greument el resultat de la investigació'".

Instrucció 15 investiga el paper d'Oltra i diversos dels seus més pròxims col·laboradors en la Conselleria d'Igualtat per a tractar d'esclarir la seua participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar a la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, condemnat a cinc anys de presó i de la sentència de la qual s'espera revisió per part del Tribunal Suprem.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal