Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau presenta el programa d'actes de la Iberfesta 2023, un esdeveniment que convida a gaudir de la cultura ibera durant els dies 10 i 11 de juny.

L'edició d'enguany promet ser completa i variada, consolidant-se com l'esdeveniment de referència per als amants de la cultura ibera. El programa de la Iberfesta pot descarregar-se en el següent enllaç: enllaç al programa.

Durant el dissabte 10 i el diumenge 11 de juny, Olocau es convertirà en un punt de trobada molt esperada pels habitants locals i els nombrosos visitants que acudeixen a la celebració. La Iberfesta destaca pel seu gran significat cultural i el seu caràcter popular, aspectes que la fan única i essencial.

El dia 10, la Iberfesta donarà principi a les 11.00 hores amb la inauguració, seguida a les 11.30 per la primera recreació històrica de "La Llegenda de Nauiba": les Noces Iberes. Les següents recreacions tindran lloc el dissabte a les 21.30 amb el Ritual Funerari Iber, i el diumenge a les 11.30 amb la Gran Desfilada, la Cerimònia i el Banquet Funerari o "Silicernium".

A més d'aquestes recreacions, al llarg dels dos dies es duran a terme diverses activitats, com "FiretadelsIbers", tallers didàctics d'arqueologia experimental i la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València. També es realitzarà "Els zinc proves de Nauiba", un circuit de teatralitzacions participatives que sempre entusiasma a grans i xicotets.

És important destacar que el servei de visites guiades al Puntal dels Llops oferirà dos horaris (dissabte a les 18.00 hores i diumenge a les 9.30) per a aquells interessats a conéixer el jaciment (es requereix inscripció). A més, la Col·lecció Museogràfica de la Casa de la Senyoria estarà oberta perquè els visitants puguen gaudir de la seua exposició.

Segons l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, l'objectiu d'aquesta nova edició de la Iberfesta és consolidar-la com un esdeveniment destacat en el calendari tant de la comarca del Camp de Túria com de la província en general. L'alcalde ha afirmat que s'ha elaborat un programa d'activitats que manté la tradició i conserva tots els elements que fan de la Iberfesta una celebració única. S'ha pensat perquè tots els assistents gaudisquen d'un cap de setmana molt especial en el qual es rememore el passat i les arrels de la localitat.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon