Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ocupació, sanitat, energia i habitatge, eixos 'fonamentals' del programa consensuat amb la majoria social' del PSPV

Puig promet ocupació o formació a joves desocupats més d'un any, reduir l'atur al 10% i augmentar fins a 24.000 els habitatges públics

El PSPV-PSOE presentarà un programa de govern "obert i consensuat amb la majoria social" amb l'ocupació, la sanitat, l'energia i l'habitatge com a eixos "fonamentals". "Gràcies al treball i a les polítiques que hem impulsat en aquests huit anys ara tots els indicadors econòmics i socials de la Comunitat Valenciana estan millor, sobretot el que afecta la vida en família, al treball, al benestar i a la seguretat", han ressaltat.

Així s'ha pronunciat el 'president' de la Generalitat, secretari general del PSPV-PSOE i candidat a la reelecció, Ximo Puig, en la convenció programa de Govern celebrada a València aquest diumenge en el Centre Cultural La Nau.

Puig ha assenyalat que, en matèria d'ocupació, "s'ha de millorar la qualitat i millorar la productivitat del sistema" i ha destacat que en la pròxima legislatura el seu partit aspira a "reduir la taxa d'atur per davall del deu per cent fins a aconseguir la plena ocupació".

A més, ha ressaltat que "per a tots aquells joves que estiguen un any buscant treball i continuen desocupats, a través d'acords amb empreses o des de l'administració se'ls oferirà una nova formació, complementària a la qual ja tenen, o un lloc de treball". "Per a les persones majors de 50 anys que es queden sense expectatives laborals els oferirem ajuda perquè troben una nova oportunitat de treball", ha afegit.

Respecte a l'educació, Puig ha afirmat que "es garantirà l'educació gratuïta de zero a tres anys", ja que és la "gran ambició", perquè en la Comunitat Valenciana "tots els xiquets de dos anys tenen plaça".

"NOU MODEL D'ARQUITECTURA SANITÀRIA"

El líder socialista ha lamentat el procés de privatització sanitària en el qual "estava sumida la Comunitat Valenciana" i ha apuntat que en la pròxima legislatura "es recuperarà el sistema públic de sanitat i s'impulsarà un nou model d'arquitectura sanitària".

"Volem reinicialitzar el sistema per a ser més eficients i millorar l'atenció als ciutadans", ha subratllat Puig, qui ha incidit en què l'objectiu és "tindre el millor sistema públic sanitari de tota Europa". En aquesta línia, ha anunciat que, si governa la Generalitat, el PSPV-PSOE "ampliarà la prova de càncer de còlon fins als 74 anys i actualitzarà les proves de les diferents patologies".

Així mateix, ha insistit que la pròxima legislatura "ha de ser de l'habitatge": "Posarem en marxa 6.000 habitatges per al lloguer assequible i augmentarem l'habitatge públic fins als 24.000 habitatges perquè és imprescindible fer un pas decidit en el foment dels parcs d'habitatge públic".

Quant a les energies renovables, ha defensat l'aposta del PSPV-PSOE que "permetrà tindre més capacitat per a avançar en la reindustralización" i ha posat de manifest l'obligació de "donar solucions reals a l'emergència climàtica".

Puig ha destacat que en el programa "s'incorporarà la fabricació de microxips", ja que, tal com ha assegurat, "és una qüestió estratègica". "Construirem una agenda valenciana de la productivitat empresarial", ha agregat.

"ACABAR AMB EL MASCLISME"

D'altra banda, ha assenyalat que el "gran repte pendent" és la igualtat entre homes i dones, per la qual cosa "és una de les grans prioritats del PSPV-PSOE per a acabar amb el masclisme".

"Continuarem posant en marxa una política més agressiva contra els prostíbuls i els proxenetes i es destinarà la recaptació de totes les multes a la recuperació de la vida i el treball de les dones prostituïdes", ha conclòs


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon