Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marta Robles, premi Alfàbega Literària del Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera

El Festival de Novel·la Històric-Noir de la localitat valenciana de Bétera (Bfest) reunirà en aquest municipi valencià a autors com Marta Robles --que recollirà el premi Alfàbega Literària el pròxim 1 de juny--, Susana Fortes, Rosa Ribas, Luis Zueco, Ramón Palomar o Vicent Garrido.

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Cultura, organitza aquesta trobada amb la novel·la negra i històrica, que oferirà trobades literàries, clubs de lectura, música en directe i una batalla d'escriptors.

"Després d'una magnífica edició de l'any passat, és hora de continuar construint cultura per a tota la ciutadania mitjançant aquest esdeveniment que fa participar a tots i posicionar Bétera com una de les millors cites literàries de l'any a la Comunitat", assenyala el director del festival, Santiago Álvarez.

Un dels "grans alicients" serà la visita de l'escriptora i periodista Marta Robles, que participarà el 1 de juny en la jornada inaugural. En acabar el seu acte literari basat en el seu últim llibre, 'Lo que la primavera hace con los cerezos', que recull històries d'amor, passió i també de dolor entorn de la vida de genis creatius.

A més, Marta Robles rebrà el Premi Alfàbega Literària, creat l'any passat per Bfest i que se li lliurarà a l'autora per "ajudar-nos a entendre millor qui som, tant en la ficció com en els seus assajos, i per aportar el seu coneixement de la història, de l'amor, de les nostres passions, ja que són aquestes les que ens fan ser qui som".

Tant la conversa amb Marta Robles com la resta de trobades amb autors tindran lloc al Castell de Bétera, un espai recentment rehabilitat i que, sense cap mena de dubte, és un marc idoni per a aquest tipus d'esdeveniments, ja que permet celebrar-los a l'aire lliure en aquesta època de l'any.

El mateix dijous 1 de juny, abans de la trobada amb Marta Robles prèviament comentada, Rosa Ribas i Susana Fortes compareixeran al pati del Castell per a parlar sobre Ficcions molt sospitoses.

Ambdues autores escriuen lluny del morbo i més pendents de construir històries que toquin el cor de la gent a partir de l'emoció i de la recerca de la veritat.

El divendres 2 de juny serà el dia dedicat a parlar de com el crim s'encreua en la nostra realitat. En primera instància, Vicent Garrido, escriptor i catedràtic de criminologia, i Ramón Palomar, escriptor i periodista, protagonitzaran la trobada Vida i Crim, on abordaran com el mal està més a prop de nosaltres del que podem esperar.

En finalitzar aquesta trobada, el periodista de successos Nacho Abad, molt conegut per les seves aparicions en televisió, presentarà un cas pur de True Crimen, el del triple assassinat de Burgos, del qual ha investigat totes les seves claus, reflectides en el seu llibre 'El supervivent'.

Finalment, el dissabte 3 arribarà el torn d'explorar diverses aproximacions a la història del nostre país, gràcies a la participació de tres interessants autors com Luis Zueco, qui presenta la seva novel·la "El Tablero de la Reina".

Complen la trobada els veïns de Bétera, Raül Borràs, autor de "Esclaus de l'Honor", i Gustavo Martínez Sánchez, que presenta "Galeó de Índies".

CLUB DE LECTURA

El dijous 1 a les 17:30h tindrà lloc una sessió especial del club de lectura en la qual comptarem amb la participació presencial de l'escriptora Rosa Ribas al voltant de la seva trilogia de la família de detectius Hernández, que estrena la seva tercera entrega en una aposta literària d'una de les nostres millors escriptores de gènere negre.

El dissabte al matí, assistirem a una de les activitats "més divertides i atractives" del Bfest: la batalla d'escriptors, que se celebrarà a Casa Nebot. Es tracta d'una modalitat d'escriptura lúdica-festiva on els autors escriuran en directe petites històries que després el públic votarà fins a seleccionar el guanyador final.

La diversió està "garantida" amb autors com Javier Alandes, Salva Alemany o Joan Carles Ventura, recent Premi Millor Novel·la VLCNEGRA23, que s'enfrontaran de manera amistosa però apassionant.

El Bfest escometrà als seus seguidors el dissabte 3 a les 20h, al Castell de Bétera, amb un concert de Paloma Grueso i Ramón Magnanelly, que interpreten el que ells anomenen Acústic Soul Covers, és a dir, versions en acústic de grans èxits als quals doten de passió i ànima.

De la mà d'aquest duo sonaran temes coneguts d'artistes com The Beatles, Michael Jackson, Guns N' Roses, The Cranberries, Ray Charles, The Animals, Rihanna, Adele, Aretha Franklin o Frank Sinatra.

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon