Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IVC selecciona 31 projectes audiovisuals per a la tercera edició de Promercat


    L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha seleccionat 31 projectes audiovisuals per a la tercera edició de Promercat - València Film Market, que se celebra a València en tres jornades professionals, del 20 al 22 de juny del 2023, en el saló d'actes de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), coorganizadora del mercat, amb la col·laboració de Cinema Jove i À Punt, segons ha informat la Generalitat.

   El director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, Francesc Felipe, ha explicat que l'objectiu d'aquest mercat audiovisual especialitzat en la coproducció i dirigit el sector audiovisual valencià és "generar un espai de diàleg, debat i convivència en el qual puguen coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció".

   Així mateix, ha destacat la importància que les productores valencianes puguen coproducir pel·lícules procedents d'altres territoris. El propòsit final és la consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià quant a la coproducció".

   Així, la coordinadora de Promercat, Joana Chilet, ha destacat que s'ha aconseguit al 2023 una cooperació "molt més estreta" amb À Punt Mèdia, perquè la televisió autonòmica és "indispensable a l'hora d'impulsar molts dels projectes de coproducció valencians i en valencià".

   De la mateixa manera, ha ressaltat que també és "fonamental" la participació de l'IVAM, com a seu i institució coorganizadora del mercat, i la col·laboració de Cinema Jove, que és "el millor punt de trobada a València per als professionals de l'audiovisual de tot el món que busquen, entre nosaltres, acords de coproducció, distribució o exhibició de les seues produccions".

   Promercat ha obert en el seu web (http://promercat.com/) el termini d'inscripcions per als professionals que vullguen assistir a les diverses activitats programades del 20 al 22 de juny en l'Auditori Carmen Alborch de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). La inscripció també està oberta per a les empreses productores interessades en projectes que puguen vindre de fora.

   El dimarts 20 de juny, en horari de matí, es faran les sessions de treball de Promercat Valencià, que està dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià.

   En aquestes sessions participaran productores i professionals de l'àmbit lingüístic valencià, així com representants de les respectives televisions públiques.

   Per la seua banda, dimecres que ve es realitzaran les sessions de treball de Promercat Estatal, dedicat a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l'àmbit estatal i està dirigit projectes de llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

   També es faran les sessions de treball de Promercat Distribució i Vendes, dirigit llargmetratges valencians de ficció i d'animació que busquen una distribució valenciana, estatal i internacional.

   Així mateix, per nové any consecutiu, EDAV i la Fundació SGAE, a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, organitzen l'esdeveniment 'One to One' per a projectes d'autors i productors valencians en busca de un productor o coproductor.

PROJECTES SELECCIONATS

   A la convocatòria pública s'han inscrit 42 projectes, dels quals s'han escollit 31: 24 participaren en les dos sessions de 'pitch', procedents de València, Alacant, Barcelona, Mallorca, Madrid, Girona i Sevilla, i 7 projectes valencians participaran en la jornada de distribució.

   Els projectes seleccionats en Promercat Valencià són els llargmetratges de ficció són 'Baladre' de Baladre AIE (València), 'El cónclave' de Oceánica Films (Alacant), 'Femenino singular' de Gaia Audiovisuals (València), 'L'abraçada dels cucs' de Tarannà Films (València), 'Cowgirl' de The Fly Hunter (València), 'El afilador' de Jaibo Films (Alacant), 'L'aguait' de Admirable Films (València), 'La casa de la Vall' de De-de-ema Visual (Girona), 'Les coses simples' de La Ceiba del Patio (València), 'La rotonda' de Films de l'Orient (Barcelona) i 'Pilar Prim' de Principal 2 Films (Barcelona) i la serie 'Manacor' de Espai Temps (Mallorca).

   Per la seua banda, en Promercat Estatal s'han seleccionat 12 projectes procedents de València, Madrid, Barcelona i Sevilla. Els projectes valencians seleccionats són 'Bendita María' de TV ON (València), 'La suerte' de Love Our Films Media (València), 'María Martínez Ruiz no puede volver' de Nakamura Films (València), 'Nunca te olvidaremos' de The Fly Hunter (València), 'Maine Coon' de Hermanos Polo (València) i 'Especies distintas' de Pegatum Transmedia (València).

   El comité de selecció també ha triat 'La leyenda del hombre del espacio' de White Leaf Producciones (Madrid), 'Se alquila casa (con niños)' de Set Magic Audiovisual (Barcelona) i 'Un final feliz' de Tarkemoto (Sevilla). Las tres series de ficción son 'I love Spain' de Quatre Films (València), 'La broma' de Casabona Films (València) i 'Mar cerrado' de Rebombori en l'Alqueria (València).

   Finalment, en Promercat Distribució s'han seleccionat 'Tú no eres yo' de Proyecta Fim Media (València), 'Bull Run' de Cosabona Films (València), 'Escanyapobres' de Nakamura Films (València), 'Els dies de la nit' de Ángel Puado (Alacant), 'Valenciana' de Pegatum Transmedia (València), 'Lo carga el diablo' de Hermanos Polo (València) i 'Vega, la historia de un viaje' de Asismaval (València).


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon