Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'hospital La Fe és acreditat com a centre d'excel·lència internacional de paragangliomes i feocromocitomes

L'hospital Universitari i Politècnic La Fe ha sigut reconegut com a centre clínic d'excel·lència internacional de paragangliomes i feocromocitomes. D'aquesta manera, La Fe es converteix en el primer centre de la Unió Europea a comptar amb aquesta designació que atorga l'entitat Pheo Per a Alliance, un organisme internacionalment reconegut en aquesta patologia.

Els paragangliomes i feocromocitomes són tumors derivats de cèl·lules neuroendocrines que es troben en la medul·la suprarenal i en els ganglis del sistema nerviós i que són considerats com a poc freqüents. La seua incidència és aproximadament de 2 a 5 casos per cada milió d'habitants a l'any.

"La major incidència ocorre entre els 30 i els 50 anys sense diferència respecte al sexe", ha explicat Maribel de l'Olmo, especialista en Endocrinologia i Nutrició i coordinadora de la Unitat de Tumors Neuroendocrins de La Fe.

A més, ha afegit que tenen la particularitat que són els tumors amb major predisposició hereditària descrits fins al moment, amb la qual cosa afecten en moltes ocasions a membres d'una mateixa família en edats relativament primerenques.

"Són tumors complexos", ha assenyalat Ángel Segura, oncòleg i també coordinador de la unitat, "que a vegades poden afectar simultàniament diverses zones del cos i fins i tot ser metastásicos pel que l'abordatge en centres amb experiència i equips multidisciplinaris és fonamental".

En l'últim any, ha continuat Segura, "a l'Hospital La Fe s'han avaluat un total de 173 pacients amb aquesta patologia, 27 dels quals en edat pediàtrica i 14 d'ells amb malaltia metastásica.

Segons ha explicat el cap de Servei d'Endocrinologia i Nutrició de La Fe, Juan Francisco Merino, l'hospital ha aconseguit aquesta acreditació ja que reuneix tots els requisits que sol·licita l'organització com són, "rebre anualment un alt volum de pacients; realitzar un abordatge multidisciplinari dels pacients, que inclou múltiples especialitats, com a Endocrinologia i Nutrició, Oncologia Mèdica, Consell Genètic, Unitat de Genètica, Medicina Nuclear, Cirurgia Endocrí-metabòlica, Otorrinolaringologia, Cirurgia Vascular, Anatomia Patològica, Oncologia Radioteràpica, Radiologia i àrea d'Imatge, Endocrinologia, Cirurgia i Oncologia Pediàtrica; i brindar una atenció als pacients que s'ajusta a les guies científiques".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon