Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'hospital La Fe és acreditat com a centre d'excel·lència internacional de paragangliomes i feocromocitomes

L'hospital Universitari i Politècnic La Fe ha sigut reconegut com a centre clínic d'excel·lència internacional de paragangliomes i feocromocitomes. D'aquesta manera, La Fe es converteix en el primer centre de la Unió Europea a comptar amb aquesta designació que atorga l'entitat Pheo Per a Alliance, un organisme internacionalment reconegut en aquesta patologia.

Els paragangliomes i feocromocitomes són tumors derivats de cèl·lules neuroendocrines que es troben en la medul·la suprarenal i en els ganglis del sistema nerviós i que són considerats com a poc freqüents. La seua incidència és aproximadament de 2 a 5 casos per cada milió d'habitants a l'any.

"La major incidència ocorre entre els 30 i els 50 anys sense diferència respecte al sexe", ha explicat Maribel de l'Olmo, especialista en Endocrinologia i Nutrició i coordinadora de la Unitat de Tumors Neuroendocrins de La Fe.

A més, ha afegit que tenen la particularitat que són els tumors amb major predisposició hereditària descrits fins al moment, amb la qual cosa afecten en moltes ocasions a membres d'una mateixa família en edats relativament primerenques.

"Són tumors complexos", ha assenyalat Ángel Segura, oncòleg i també coordinador de la unitat, "que a vegades poden afectar simultàniament diverses zones del cos i fins i tot ser metastásicos pel que l'abordatge en centres amb experiència i equips multidisciplinaris és fonamental".

En l'últim any, ha continuat Segura, "a l'Hospital La Fe s'han avaluat un total de 173 pacients amb aquesta patologia, 27 dels quals en edat pediàtrica i 14 d'ells amb malaltia metastásica.

Segons ha explicat el cap de Servei d'Endocrinologia i Nutrició de La Fe, Juan Francisco Merino, l'hospital ha aconseguit aquesta acreditació ja que reuneix tots els requisits que sol·licita l'organització com són, "rebre anualment un alt volum de pacients; realitzar un abordatge multidisciplinari dels pacients, que inclou múltiples especialitats, com a Endocrinologia i Nutrició, Oncologia Mèdica, Consell Genètic, Unitat de Genètica, Medicina Nuclear, Cirurgia Endocrí-metabòlica, Otorrinolaringologia, Cirurgia Vascular, Anatomia Patològica, Oncologia Radioteràpica, Radiologia i àrea d'Imatge, Endocrinologia, Cirurgia i Oncologia Pediàtrica; i brindar una atenció als pacients que s'ajusta a les guies científiques".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon