Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Arts acosta a xiquets i xiquetes l’òpera ‘L’elisir d’amore’ a través d’un contacontes

Les Arts recupera una temporada més l'activitat didàctica 'Conta'm una òpera', amb la qual el teatre valencià porta a escena una versió adaptada al públic infantil de l'òpera 'L'elisir d'amore', de Donizetti, que fa ús de la figura d'un contacontes.

'Conta'm una òpera' transporta els més menuts al començament del segle XIX, quan un jove Gaetano Donizetti i el llibretista Felice Romani es trobaven en ple procés de composició de 'L'elisir d'amore', una de les òperes més representatives del 'bel canto' italià que acabaria esdevenint un dels seus treballs més coneguts. 

Felice Romani, interpretat per l'actor valencià Paco Iváñez, assumeix el rol de contacontes que narra de manera dinàmica el procés de creació de 'L'elisir d'amore', mentre que Donizetti, encarnat pel pianista José Alberto Sancho, interpreta les partitures dels principals moments de l'obra.

Els personatges de l'obra cobren vida davant de la narració del contacontes i la música del piano per a oferir al públic els passatges més famosos de l'òpera, en la veu dels artistes del Centre de Perfeccionament: Pilar Garrido (Adina), Maximiliano Spósito (Nemorino), Marcelo Solís (Belcore) i Carlos Reynoso (Dulcamara).

Aquesta activitat, que forma part del programa 'Les Arts és Educació', utilitza l'accessibilitat d'un gènere com el conte per a transmetre als més joves l'argument d'una òpera, sense passar per alt els seus moments musicals i escènics més notables.

'Conta'm una òpera' és una experiència formativa i cultural, que pretén que el públic infantil es familiaritze amb saber què és una òpera, qui són el compositor i el llibretista, així com conéixer la trama d'un títol imprescindible en la història de la lírica.

A més de les actuacions dedicades a la comunitat educativa, hi haurà dues sessions obertes al públic familiar el dissabte 27 i el diumenge 28 de maig, a les 12.00 hores.

Les entrades per a l'activitat 'Conta'm una òpera' es troben ja disponibles en el web de Les Arts per un preu de 7 euros per als xiquets i xiquetes de 12 anys com a màxim, i de 9 euros per al públic adult.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon