Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria aprova una moció en suport al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia



L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció en suport al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que se celebrarà el pròxim 17 de maig. Aquesta iniciativa ha estat impulsada pels partits polítics del PSOE, Compromís, Podem Riba-roja Pot i l'Esquerra, als quals s'ha sumat el Partit Popular i Ciutadans. No obstant això, Vox ha votat en contra de la proposta durant l'últim ple d'aquesta legislatura.

La moció conjunta dels partits destacats subratlla la importància del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia com a eina per conscienciar sobre el reconeixement dels drets de les persones LGTBI. L'Ajuntament considera que com a institució no pot romandre impassible davant de les violacions dels drets humans. El text de la moció reivindica el dret a la diversitat a nivell internacional, ja que en massa països ser lesbiana, gai, bisexual, transgènere o intersexual suposa diàriament discriminació.

Cal recordar que el 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, en coincidir amb la decisió presa per l'Organització Mundial de la Salut el 1990 d'eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns mentals. L'últim informe sobre l'evolució dels delictes d'odi a Espanya posa de manifest un augment notable dels atacs relacionats amb l'orientació sexual i l'odi cap a col·lectius discriminats.

La proposta del ple de Riba-roja de Túria demana el suport psicològic, l'educació, la sensibilització, la formació i el reconeixement exprés dels drets de les persones LGTBI, amb l'objectiu de continuar treballant per aconseguir una igualtat real i social per a aquesta població. A més, exigeix una intervenció clara, decidida i eficaç de les institucions per enfrontar-se a la persecució i penalització legislativa de les persones LGTBI i els seus defensors.

El text de la moció proposa l'impuls del I Pla Local LGTBI i insta l'Ajuntament a facilitar la correcta implementació de la llei trans i LGTBI, que protegirà el dret de totes les dones a ser i posar fi a la violència envers aquelles que pateixen discriminació per la seua identitat de gènere.

A més, la moció defensa la continuïtat de l'oferta de cursos de formació sobre igualtat i diversitat sexual per als treballadors de l'Ajuntament i per a la ciutadania en general
 







Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon