Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat Valenciana ha confirmat la construcció de dues residències públiques a Riba-roja de Túria, amb una inversió total de 23,2 milions d'euros

 La Generalitat Valenciana ha confirmat la construcció de dues residències públiques a Riba-roja de Túria, amb una inversió total de 23,2 milions d'euros. La primera residència estarà destinada a persones majors i comptarà amb 90 places, mentre que la segona estarà dedicada a persones amb diversitat funcional i tindrà capacitat per a 30 persones. Totes dues residències estaran situades en el complex soci-sanitari de Pacadar.

L'informe de viabilitat tècnica de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha detallat que la inversió es durà a terme durant tres anualitats, començant l'any 2023 amb una inversió de 5,8 milions d'euros, seguida d'una inversió de 8,7 milions d'euros en 2024 i una altra de 8,7 milions d'euros en 2025.

La residència de persones majors comptarà amb sales d'estar i convivència, sales d'activitats, unitats de cures continuades, infermeria, magatzems de llenceria i bolquers, així com unitats de convivència separades de l'espai residencial. La residència per a persones amb diversitat funcional inclourà un bany accessible de necessitats especials i sis sales per a les 30 persones usuàries.

A més de les dues residències, el complex soci-sanitari de Pacadar comptarà amb un centre de salut, una àrea de rehabilitació i un punt d'ambulàncies Samu, la qual cosa suposarà una inversió addicional de 6 milions d'euros. Els terrenys per a la construcció d'aquestes infraestructures seran adquirits per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria després de l'anul·lació d'un programa d'actuació integrada que preveia la construcció de 555 habitatges de renda lliure.

L'alcalde de Riba-roja de Túria ha destacat la importància d'aquestes infraestructures per a cobrir les necessitats d'atenció i cura de les persones majors i les persones amb diversitat funcional, així com per a descentralitzar els serveis sanitaris i arribar a les zones d'expansió demogràfica i urbanística del municipi.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon