Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat convoca la III edició dels Premis Participa-Acció per a destacar projectes innovadors en matèria de participació i associacionisme

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha publicat la convocatòria de la tercera edició dels Premis Participa-Acció que pretén destacar projectes que aporten valor i innovació en matèria de participació ciutadana i foment de l'associacionisme.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria d'aquests guardons que reconeixen les propostes executades en la Comunitat per entitats locals, entitats ciutadanes, centres docents i ciutadania.

La tercera edició dels Premis Participa-Acció estableix dues modalitats de projectes que poden optar als premis.

La primera d'elles s'orienta a impulsar iniciatives de participació ciutadana, és a dir, aquelles que possibiliten que la ciutadania intervinga, de manera individual o col·lectiva, en el disseny, execució i avaluació de la gestió pública o en el plantejament de determinades polítiques públiques, expressant la seua opinió, aportant idees, suggeriments o propostes concretes de millora, o comunicant a l'Administració pública necessitats o problemes detectats, entre altres possibilitats.

En aquest sentit, es pretén que la comunitat s'integre activament en l'exercici de la gestió política, enfortint la cultura democràtica i contribuint a la transparència de l'Administració.

Pel que fa a la segona modalitat de guardons, es premiaran aquells projectes d'educació per a la participació, tant en l'àmbit formal com en el no formal. L'àmbit formal abasta des de l'educació infantil i primària fins a l'educació secundària i l'educació superior. L'exercici del dret es concreta en la participació de l'alumnat en òrgans de representació i/o decisió en l'educació reglada, com a mínim durant l'educació obligatòria. S'entén per educació per a la participació en l'àmbit no formal, les pràctiques participatives en l'àmbit de l'educació no reglada, l'oci i el temps lliure.

Premis i sol·licituds

Els premis consistiran en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica que serà de 6.000 euros per al primer premi, 3.500 per al segon i 2.000 per a la tercera proposta guardonada, en cadascuna de les modalitats.

El jurat, en el qual estarà representat el Consell de Participació de la Comunitat Valenciana, podrà sol·licitar i obtindre l'assessorament d'especialistes o persones expertes en aquelles matèries en què ho estime necessari o convenient.

Poden presentar les seues propostes a la tercera edició de Participa-Acció les persones físiques, els centres docents i les entitats ciutadanes i locals d'àmbit territorial inferior al provincial que hagen realitzat projectes innovadors i de qualitat, que fomenten la participació ciutadana i l'associacionisme en els dos anys anteriors a la convocatòria. També aquelles persones i entitats esmentades que hagen realitzat projectes i/o activitats que siguen continuació d'uns altres ja iniciats en anteriors anys si persisteixen els fins pels quals es van iniciar, o si existeix previsió de continuar-los en el temps.

Cada persona física o entitat només podrà presentar un projecte per convocatòria i a cadascuna de les modalitats. No podran concórrer a la convocatòria immediatament posterior, les persones físiques o entitats que hagen resultat premiades en alguna de les dues modalitats de les dues últimes convocatòries dels premis.

Les sol·licituds es podran presentar des del 19 de maig i fins al pròxim 18 de juliol de manera presencial en qualsevol oficina PROP de la Generalitat o via telemàtica.

Més informació veure ací


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon