Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Josep Piera: 'El nostre país necessita referents per demostrar que hi ha una cultura, una llengua i una literatura vives'

El poeta, narrador, assagista i traductor Josep Piera (Beniopa, 1947) ha rebut el premi Fira del Llibre de València 2023 en llengua valenciana en un acte d'homenatge celebrat aquest dissabte al Jardí de Vivers. "Aquest país nostre necessita referents per demostrar que hi ha una cultura, una llengua i una literatura vives", ha reivindicat després de recollir el guardó.

"I també cal demostrar que aquesta vitalitat té camí per recórrer", ha continuat, i ha sostingut que "mentre estiguem vius toca alçar la copa, encara que siga d'aigua, i brindar perquè estem vius i perquè volem seguir estant vius el temps que els déus consideren que mereixem estar vius en aquesta vida".

Piera ha recollit el premi de la 58a edició de la Fira del Llibre de València de mans de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el president de Les Corts, Enric Morera; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el president del Gremi de Llibrers de València, Juan Pedro Font de Mora.

"Jo només puc donar les gràcies als amics i institucions als quals ara els ha passat per fer-me honors", ha bromejat el poeta, que ha afegit un "doncs val" que ha provocat la rialla dels assistents. "Deia Paco Brines que no hi ha com fer-se vell perquè a un li passen aquestes coses, i tenia raó", ha destacat.

En aquest sentit, ha manifestat que "si la vida perdura o dura i tu vas fent trajectòria, el camí de la vida, poden passar aquestes coses". "I està molt bé que passen", ha agraït, alhora que ha assegurat que es alegra de rebre aquest guardó perquè li "arriba l'alegria dels altres". "Sento una satisfacció interior, poètica, més virtual que material, i això és el que importa perquè parlem de literatura", ha conclòs el seu discurs d'agraïment.

"AMPAREN ALS MEUS PERSONATGES"

Per altra banda, l'escriptora i periodista Elvira Lindo (Càdis, 1962) ha rebut el mateix guardó per la seua trajectòria en la literatura en castellà de la mà del president de Les Corts, Enric Morera; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el president del Gremi de Llibrers de València, Juan Pedro Font de Mora. "Aquest premi és per a la meua família que va fer de la meua infància un lloc preciós al qual tornar", ha expressat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon