Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Joaquín Araujo tanca l’Ecozine Film Festival a l'Eliana

La programació de la 16a edició de l'Ecozine Film Festival ha tancat a l'Eliana amb la visita de Joaquín Araujo, ambaixador d'enguany. La localitat ha sigut, per quart any consecutiu seu oficial d'aquest certamen de referència en temàtica mediambiental que ha comptat amb la participació del naturalista i escriptor durant el matí d'aquest dimarts en una trobada amb uns 80 joves de l'IES de l'Eliana i a la vesprada amb una xarrada-col·loqui oberta a la ciutadania que va estar presentada i moderada per l'especialista en educació ambiental Pepa Méndez.

Així la sala polivalent del Centre de Formació de Persones Adultes es va omplir de veïns i veïnes per a escoltar el considerat naturalista més influent d'Espanya, col·laborador en la famosa sèrie de televisió 'El hombre y la tierra', de Félix Rodríguez de la Fuente i autor de nombroses publicacions de reconegut prestigi. Araujo ha dedicat la seua vida a investigar, conéixer i defensar el planeta en el qual habita, i va parlar de saber conviure i agrair a la naturalesa el que ens dona constantment i que ens ensenya a viure en comunitat amb la resta d'éssers vius.

El Festival d'Ecozine té com a objectiu divulgar, exhibir i premiar treballs cinematogràfics enfocats en temàtiques socioambientals, creant un espai de reflexió i utilitzant el cinema com a eina eficaç per a informar, educar i conscienciar sobre el medi ambient, donant suport a accions transformadores per al planeta, perquè la ciutadania comprenga, valore i cuide el seu ecosistema i conega les conseqüències de no actuar a temps. Com en ocasions anteriors, la participació de l'Eliana en aquest certamen es va centrar en la Secció Joves i les diferents activitats complementàries com l'elaboració d'un Bioblizt, l'Observatori de la Ciutadania Ambiental (OCA), el taller de l'Arbre Àgora del coneixement i dels fruits o el taller de Màgia que es van desenvolupar durant els dies 3, 4 i 5 del passat mes d'abril i en les quals van participar un total de 220 joves (170 de 1r de l'ESO i 50 de Batxiller).

En paraules de l'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz 'una obligació que tenim contreta amb nosaltres mateixos i sobretot amb les generacions futures a les quals hem de llegar-los un món viable i en funcionament i en el qual Araujo és un referent'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon